Medailles tijdens regiokampioenschappen zwemmen

0

Den Helder – Het eerste deel van de Regiokampioenschappen op de lange baan werd afgelopen weekeinde gehouden in Amersfoort. Voor deze kampioenschappen, voor zwemmers van Noord-Holland en Utrecht, golden scherpe limieten om mee te doen.

Jip Duursema zwom naar het zilver op de 50 meter vlinderslag in een nieuw persoonlijk record en werd achtste op de 50 meter rugslag en vijftiende op de 200 meter vrije slag. Emma Riemers behaalde brons op de 50 vrij en 100 vrij (PR) en werd zevende op de 200 meter wisselslag. Collin Schouten zwom een PR op de 50 meter rugslag, goed voor de vijfde plek, werd vierde op de 200 meter rugslag en zevende op de 200 meter vrije slag.

Femke Paus zwom PRs op de 50 meter vrije slag (23e plek), 100 meter vrije slag (18e plek) en 800 meter vrije slag (zesde plek). Nicole Nelissen werd in haar eerste wedstrijd na een langdurige liesblessure 34e op de 50 meter vrije slag.