Onduidelijkheid over busvervoer op 28 mei

0

Den Helder – Het openbaar vervoer ligt dinsdag stil door een landelijke staking. Connexxion zegt niet te kunnen garanderen dat de bussen rijden, maar kan ook nog niet zeggen waar wel en waar niet. De kans dat in elk geval een deel van de dienstregeling in Den Helder en de regio uitvalt is groot.

Hoeveel bussen er wel rijden is afhankelijk van het aantal werkwillige chauffeurs. Pas op dinsdag 28 mei zelf zal duidelijk zijn welke busreis wel en niet kan worden gemaakt. Op haar website schrijft de vervoerder:

“Wij betreuren het dat reizigers in het hele land de dupe dreigen te worden van een conflict waarin de OV-bedrijven geen partij zijn. De vereniging werkgevers openbaar vervoer (VWOV) vindt het extra wrang dat de vakbonden deze actie gepland hebben in tentamen- en (her)examentijd voor het MBO en HBO. De OV-bedrijven binnen de VWOV starten op dinsdag 28 mei de dienstregelingen op waar dat kan en mogelijk is. Dit is afhankelijk van het aantal werkwilligen. Welke lijnen kunnen rijden is pas dinsdag 28 mei bekend, de reis kan niet gegarandeerd worden.”