Open dag Zeekadetkorps Den Helder

0

Den Helder – Zeekadetkorps Den Helder houdt zaterdag 11 mei weer haar jaarlijkse open dag. Van 12.00 tot 16.00 uur is op het terrein van de Zeekadetten (Ankerpark 1, achter de Chinese boot) van alles te doen én te beleven.

Zeekadetten, wat is dat eigenlijk? Deze stichting heeft als motto: “Wijst de jeugd de weg naar zee” en dat doen ze dan ook op verschillende manieren. Zeilen, sleutelen, roeien, techniek, nautische kennis opdoen, onderhoud plegen aan de korpsschepen, in teamverband werken, leuke (zomer)kampen waar je de tijd van je leven hebt en nog véél meer.

Elke zaterdag is er een korpsdag en leer je op je eigen tempo diverse vaardigheden die eventueel ook een goede voorbereiding zijn op een nautisch beroep later. Op de open dag krijgen belangstellenden een kijkje in de activiteiten die het hele jaar plaats vinden.

Welkom
Tussen de 10 en 18 jaar en lijkt het je leuk om een kijkje te komen en misschien daarna zelfs een ‘echt dagje’ te komen meekijken? Nieuwe leden zijn van harte welkom en het Zeekadetkorps Den Helder laat graag zien wat jouw slaapkooi aan boord van de korpsschepen zou kunnen worden, voor eindeloze avonturen op en rond de zee!