Plannen postkantoor niet via de raad

16

Den Helder – De mogelijke aanpassingen aan het voormalig postkantoor worden niet eerst ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van de fractie van de PVV.

De fractie vroeg het college of zij bereid was een termijn te zetten waarop het postkantoor in de raad behandeld zou worden. Het antwoord van het college is: “slechts in het geval dat de Omgevingsvergunningaanvraag vraagt om een besluit waarin in grote mate afgeweken wordt van het Bestemmingsplan zal de behandeling daarvan in de raad plaatsvinden. Mocht dat niet het geval zijn, en daar ziet het vooralsnog naar uit, is het aan het college hierover een besluit te nemen.”

Mochten de plannen toch via de raad gaan, dan is de kans groot dat ze probleemloos worden goedgekeurd, zo bleek eerder.

Overigens staan gemeente, Rob Scholte en aannemer Tuin op 25 juni weer voor de rechter in Alkmaar. Op die dag gaat het onder meer over de vraag of Tuin Scholte de sleutels van het pand moet geven, omdat Scholte stelt dat hij nog steeds huurder is (omdat koop geen huur breekt en de rechter inmiddels heeft vastgesteld dat Scholte een huurovereenkomst met de gemeente had).

16 REACTIES

 1. Hoop ik wel voor Scholte dat hij de huur van de tussenliggende periode op een derdengeld rek. heeft geparkeerd.

  • die dunne praatjesmaker zal geen cent apart hebben gezet. die prutser heeft jaren voor een duppie op de eerste rang geleefd.
   ik mis nog steeds die hele volksstammen die in protest zijn gegaan na het terecht leeg vegen van dat pand. zo’n “wereldberoemd” verfkaboutertje zou, als ik de 2 koppige aanhang hier moet geloven, toch minstens duizenden mensen uit alle windstreken moeten kunnen mobiliseren om tegen het verdwijnen in opstand te komen.
   zeker gezien de massale rijen volk die dagelijks voor de deur stonden te wachten om naar binnen te gaan….
   pffff.

   laat ze er maar een mooi museum in plaatsen. sinds het postkantoor is gesloten is er helemaal niks meer gebeurt met dat pand.

 2. Als Scholte in het gelijk wordt gesteld en dat is heel waarschijnlijk zal de gemeente een schadevergoeding moeten uitkeren die enorm is. We zullen het snel weten.

 3. Dus, in 2017 stelde de Raad, die het laatste woord heeft, dat het uiterlijk van het postkantoor niet mag worden aangetast. Nu Tuin dat wel wil, wordt dat niet aan de Raad voorgelegd. Tekenend voor een monomaan regentencollege dat doet waar ze zin in heeft. Wel verklaarbaar, met een fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij die zaken doet met Tuin en de Gemeente. En van een partij waarvan twee raadsleden wegbleven afgelopen maandag, omdat ze anders voor een referendum hadden willen stemmen. Er wordt flink verbonden met de burger, die mag uitgaan van uitspraken van de Raad. Ook door een wethouder die geen partij meer heeft. Ze zijn wel flink bezig om hun eigen graf te graven voor de volgende verkiezingen. Want van de kiezers die dhr Assorgia peilde op de markt zijn de meesten al weggelopen, je hoeft maar te luisteren. Maar gauw een hitteschild installeren.

  • Politiek is liegen en bedriegen. Toen het College besloot dat het stadhuis op Willemsoord moest komen was het voor mij klaar. Stemmen… nee dank u. wat ze in het verkiezingsprogramma hebben staan, veranderd op het moment van de verkiezingsuitslag. Ze kunnen dat ook best zonder dat ik ga stemmen. Scheelt mij tijd en ergernis.

 4. Slechte (en achterbakse) praktijken door het gemeentebestuur kunnen soms ook negatief uitpakken voor de (hele) gemeente. Klinkt als karma … en ik las zojuist in NHD dat Schuiling meer ervaring heeft met wanpraktijken als sleutelrol dus verbaast me niks. Narcisme en eigenbelang druipt er vanaf …

 5. Slechts in grote mate wordt afgeweken staat hierboven,je kunt het al invullen,niks raad de mono democraten besluiten.

 6. kan die vent niet verhuizen naar tiboektoe .ik ben hem een beetje zat waarom gaat hij niet eens ergens anders zitten kloten

  • U bedoeld Dhr. Tuin? Gemeente en firma Tuin zullen nog op hun neus vallen als de rechter uitspraak doet ten voordelen van het Rob Scholte Museum.
   Tuin is gebruikt als stromannetje van de gemeente om het museum weg te pesten.
   De rechter heeft bepaald dat Scholte een huurcontract heeft, dus hij staat in zijn recht om het pand terug te vorderen.
   Dit is het volgende dossier die ons als burger heel veel geld gaat kosten, omdat hier weer moedwillig een burger van Den Helder wordt getreiterd omdat hij niet in de pas wil lopen van een klein clubje politici en ondernemers die hier de dienst willen uitmaken.

  • Gaan kloten in Tiboektoe kan niet, omdat daar geen zwembaden nodig zijn.

    • Daar hoor je opeens niets meer over…. Zit dit in de deal van het postkantoor tussen gemeente en Tuin?

 7. Ik denk dat, met een onderdanige raad zoals Den Helder heeft, via of niet via de raad weinig verschil zal maken.

  • ik heb nog een goede fles wijn liggen (La Pauline 2017, een prima jaar) en die gaat pas open ter gelegenheid van de opening van het Rob Scholte museum in het oude postkantoor,die neem ik dan mee en dan biedt ik Rob en zijn vrouw plus Dick Berts een glas aan.
   Dus na 25-06-2019.
   Want dat Rob weer terug komt is voor mij 100% zeker!!!!!!!!!

   • Ik vind dat u champagne verdient meneer Hagen, die neem ik dan wel mee. En goeie ook!

Comments are closed.