Politie waarschuwt voor oplichters

15

Den Helder – De afgelopen dagen zijn er bij de politie in Den Helder meerdere meldingen binnengekomen van mensen waarbij aan de deur werd aangebeld door een persoon in de kleding van een postbezorger, en waarbij de mensen moesten betalen om de aangetekende brief dan wel het pakketje te ontvangen. Dit bedrag kon alleen middels een pinapparaat betaald worden. Wanneer dit niet werd gedaan werd het product niet geleverd.

Wanneer mensen dit wel deden werd er gelijk een groot bedrag van hun bankrekening gehaald. In het ontvangen pakket of de aangetekende brief zat/stond verder niets. Toen maandag een persoon de bezorger om zijn legitimatiebewijs vroeg, rende deze snel weg.

Bij contact met de diverse postbedrijven blijkt dit geen werkwijze van hen te zijn. De politie waarschuwt dan ook om hier op te letten en niet aan de deur te betalen. Vraag bij twijfel altijd naar het legitimatiebewijs van de bezorger.

15 REACTIES

 1. Mijn advies; Denk goed na voordat je iets aan de deur betaalt. De ontvanger hoeft nooit te betalen voor een aangetekende brief. Betaal voor pakjes ook niks, tenzij je iets onder rembours hebt besteld. Legitimatiebewijs zegt niets. Is zo te vervalsen. Zeker omdat geen hond dit soort legitimatiebewijzen kent. Daarna vragen blijft niet verkeerd, omdat er kennelijk een signaal vanuit gaat naar de oplichter dat hij met een kritisch iemand te maken heeft. Maar vaar niet blind op een legitimatiebewijs, want voor je het weet heb je met de volgende generatie oplichters te maken, die nog brutaler is. Gebruik niet alleen je verstand maar ook je gevoel. Kijk ook of er wel een dienstauto voor de deur staat.

 2. Dienstauto,s, zeggen tegenwoordig ook niets meer. Wij rijden voor Post NL, zijn gewoon particuliere koeriersdiensten, met eigen voertuigen.

 3. een signalement samen met deze info zou wel handig zijn, of mag dat weer niet om één of andere regel in dit zieke knuffelland

  • Je haalt de woorden uit mijn mond.
   De linkse achterbaksheid viert waarschijnlijk weer hoogtij dus kunnen we wel weer raden wat de beschrijving aan “inhoud” heeft.
   Nu wachten op de linkse knuffelaars die dit weer goed gaan praten.

  • Daar heb je in dit geval niet veel aan, want dan zie je iemand in het kloffie van een postbezorger.

   • Grootkhoeklens in HD, beter dan bij OpsporingVerzocht kan altijd helpen bij zulks.

    • bij die linkse npo, opsporing verzocht proberen ze juist dit volk (van bekende afkomst)_ ver van de camera te houden. de linkse knuffelpolitie(k) wil niet zo graag dat dit soort teveel (terecht) negatieve aandacht krijgt. die vegen de werkelijke problemen graag onder het matje.

 4. Dus ik heb niets besteld… er wordt aangebeld… een postbode met een pakje waarvoor ik moet betalen… Dacht je dat ik gekke Henkie ben…

 5. Misschien toch maar gewoon naar de winkel toe om iets te kopen. Krijg je ook dit soort problemen niet en de winkelstraten lopen ook niet leeg.

Comments are closed.