Reken maar niet op de bus

0

Den Helder – De landelijke OV-staking is ook in Den Helder goed te merken. Hoewel een enkele chauffeur nog wel rijdt, staan de meeste bussen aan de kant. Van een betrouwbare dienstregeling is geen sprake.

Onze Mediapartner NH meldde eerder vanochtend nog dat de bus naar Julianadorp gewoon rijdt, maar dat is zeker niet bij elke rit het geval. De reiziger moet geluk hebben, maar zal vooral vergeefs wachten. Een chauffeur van Connexxion laat weten dat vrijwel iedereen staakt. Een poging van het bedrijf om een taxicentrale uit het zuiden in de Noordkop diensten over te laten nemen lijkt redelijk mislukt.

Ook de ingehuurde chauffeurs, die vaker op de bus rijden maar niet in dienst zijn van Connexxion, zitten thuis. “Ik had wel een dienst staan voor vandaag, maar daar ben ik afgehaald”, laat een van hen weten. Deze uitzendkrachten mogen ook geen ‘besmette ritten’ rijden, ofwel ritten waar volgens de planning een Connexxion-chauffeur op zou zitten.