Texel koploper bij daling aantal WW-uitkeringen

3

Den Helder – Uit de maandelijkse cijfers van het UWV blijkt dat het aantal Nieuwediepers met een WW-uitkering vorige maand met 4,2 procent is gedaald. Dat is hoger dan de gemiddelde daling (3,1) in de regio Noord-Holland Noord en ook hoger dan de landelijke daling (3,8).

In de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland en IJmond was de WW-daling op jaarbasis rond de 18%. Zowel in Noord-Holland Noord (-4,7%) als in Zuid-Kennemerland en IJmond (-4,9%) daalde het aantal WW-uitkeringen sterker dan landelijk (-3,8%). In Zaanstreek-Waterland was de daling beperkter (-3,0%). Hier is de invloed van seizoensarbeid minder sterk aanwezig. Daarnaast speelde de sluiting van de twee distributiecentra van Intertoys een rol.

Texel was de gemeente met de grootste WW-daling in april (-9,1%). Gedurende het jaar fluctueert de werkgelegenheid op Texel behoorlijk door toedoen van seizoenswerkgelegenheid. In vergelijking met april 2018 was de WW-daling (-12,9%) echter relatief beperkt (en één van de laagste van alle gemeenten). Dit is een teken van de stabiele werkgelegenheid op langere termijn op Texel, waar groei en krimp worden gedempt door het relatief geïsoleerde karakter van het eiland.

De daling in Hollands Kroon bedroeg 8,2 procent en in Schagen 6,2 procent.

3 REACTIES

    • ach elk jaar het zelfde goede nieuws om de burgers optimistisch te houden…..

Comments are closed.