TopLabour houdt van uitzenden én de Tour de Lasalle!

0

Den Helder – De 65e editie van de Tour de Lasalle kent dit jaar enkele nieuwe regels, klassementen, truien en sponsors. Tot die laatste categorie hoort TopLabour, dat dit jaar verantwoordelijk is voor de Oranje Trui en de naamgever is van de tijdrit bij de Meisjes Nieuwelingen/Vrouwen Junioren.

Het uitzendbureau bestaat inmiddels al zo’n dertien jaar, maar verhuisde drie jaar geleden van de Handelskade naar de hoek van de Ruyghweg en de Sluisdijkstraat. “We wilden een locatie waar we zichtbaarder zouden zijn en dat is gelukt! Er is bijna niemand meer die niet weet dat we hier zijn gevestigd”, vertelt vestigingsmanager Karin Westerweel. “En elke week zijn er zo’n 150 uitzendkrachten via ons aan het werk.”

Het bedrijf is opgezet door Berry Moesker, die nog steeds de eigenaar is. Alle medewerkers zijn geboren en getogen in Den Helder. “Puur toeval, maar het maakt wel dat we met trots kunnen zeggen dat we een puur Helders bedrijf zijn. En dus passen we ook perfect bij de Tour de Lasalle, dat natuurlijk ook echt bij deze stad hoort.”

Gemeenten
TopLabour werkt veel samen met het UWV en ook met de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. “Voor hen helpen we bijstandsgerechtigden aan het werk”, licht Westerweel trots toe. “Dat mag niet iedereen, het is ook niet altijd makkelijk, maar het gaat ons goed af.” De uitzendkrachten van het bedrijf zijn werkzaam in de bouw, techniek, productie, schoonmaak en logistiek. “Eigenlijk overal behalve in de zorg.”

Intercedent Tobias Moesker is de zoon van de oprichter, maar pas een jaartje bij het bedrijf betrokken. “Ik had lang helemaal niet het idee dat ik de zaak van mijn vader ooit zou overnemen, heb ook eerst een opleiding Maatschappelijk Werk gedaan, maar voel me hier nu toch helemaal op m’n plek.” Binnenkort start hij een nieuwe opleiding, een die beter aansluit bij de uitzendbranche.

De concurrentie in de sector is best groot, maar toch zijn klanten TopLabour trouw. “We hebben een goede band met de bedrijven aan wie we personeel leveren. Voor we iemand heen sturen hebben we ook altijd zelf uitgebreid kennisgemaakt met het bedrijf, zodat we weten hoe de sfeer is, wat ze wel en niet belangrijk vinden. We onderscheiden ons ook door het te doen zoals uitzenden bedacht is; niemand gaat de deur uit voordat we hem of haar zelf hebben gesproken en dat is tegenwoordig bijzonder”, vertelt Westerweel. “En iedereen is bij ons welkom, maar we zeggen het ook eerlijk als we niets voor ze kunnen betekenen. We houden niet van het doen van beloften die we niet waar kunnen maken.”

Wielrennen
Maar wat is nu eigenlijk de relatie met het wielrennen in Den Helder? Daarvoor moeten we even terug in de tijd, naar opa Moesker. Hij zat bij de marine brandweer en die had ooit een eigen ploeg en jawel: opa reed in die ploeg mee met de Tour de Lasalle!”