Uitslag Europese Verkiezingen pas op 27 mei

4

Den Helder – De uitslag van de Europese verkiezingen laat ook dit jaar weer lang op zich wachten. Waar we in Nederland bij andere verkiezingen gewend zijn dat ’s avonds of uiterlijk de volgende dag de uitslag bekend wordt gemaakt, gebeurt dit bij het stemmen voor Europa pas dagen later.

De verkiezingen vinden plaats op donderdag 23 mei. Op dinsdag 27 mei, om 10.00 uur, vindt in het stadhuis van Den Helder, Drs. F. Bijlweg 20, een openbare zitting van het hoofdstembureau plaats. Tijdens deze zitting zal de uitkomst van de stemming in de Kieskring Den Helder worden vastgesteld.

Dat het zolang duurt heeft te maken met Europese richtlijnen, ook omdat niet alle landen op dezelfde dag stemmen. GeenStijl probeert op eigen wijze eerder de uitslag bekend te kunnen maken en iedereen kan daarbij helpen door zelf ‘stemmen te tellen‘.

4 REACTIES

 1. Ik heb me al opgegeven om de uitslag te noteren en door te geven. Wie vertrouwd er nog op dat Nederland het enige land is ter wereld waar niet geknoeid wordt met verkiezingen?

  • Ik !
   Ik vertrouw er nog op dat er bij ons niet geknoeid wordt met de verkiezingsuitslag Cees, dat is dan ook het enige waar ik nog op vertrouw, omdat alles goed beveiligd in de gaten wordt gehouden.
   Verder is werkelijk álles wat zich binnen de grenzen van ‘ons’ Europa afspeelt “grenzeloos / Schengend” aan het nivelleren; van armoe tot corruptie, tot misdaad, tot afbraak van de democratie, tot zakkenvullerij.
   Alle vijf genoemde items hebben we de afgelopen 7 dagen, op Europees-, landelijk- en stadsniveau (Den Helder) aan ons voorbij zien trekken.

   De één-krans-voorstelling van Schuiling is één van z’n/hun laatste fopspenen van zijn regeerperiode Cees, maar houdt moet kerel, want omwentelingen zijn van alle tijden.
   Wel gaan die (helaas) meestal gepaard met oorlog tot Grote Oorlog ….

 2. eerst moet links, en groen de overwinning van rechts “weg zien te werken”.
  daar gaan een paar dagen overheen inderdaad.
  één grote linkse, geldverslindende mafia… dat brussel

Comments are closed.