Vraag de Koninklijke Onderscheiding op tijd aan!

5

Den Helder – De jaarlijkse lintjesregen is net achter de rug, maar de aanvragen voor Koninklijke Onderscheidingen in 2020 moeten al op 1 juli bij de gemeente binnen zijn. De procedure om iemand voor te dragen kent namelijk heel wat spelregels en neemt aardig wat tijd in beslag.

De spelregels zijn terug te vinden op de website www.lintjes.nl. Daar is ook het speciale aanvraagformulier beschikbaar. Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig inzet voor allerlei doelen? Iemand die zich met hart en ziel inzet voor de medemens, zonder eigenbelang en vaak in alle bescheidenheid? Dan kan een Koninklijke onderscheiding voor deze persoon worden aangevraagd.

De gemeente adviseert eerst even contact op te nemen met het Bureau Kabinet van de gemeente Den Helder (0223-678164 / 678163 of via kabinet@denhelder.nl). Zij kunnen in grote lijnen aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe te werk moet worden gegaan.

Verstuur de volledige aanvraag, inclusief alle bijlagen, naar:
Gemeente Den Helder
Bureau Kabinet
Postbus 36
1780 AA DEN HELDER
Indien mogelijk ontvangt het Bureau Kabinet ook graag alle stukken digitaal.

5 REACTIES

 1. O, goed dat we er op gewezen worden …., ik zal hem snel aanvragen en ik denk dat ik ga voor de Militaire Willems Orde. 😛

 2. U moet aan de volgende eisen voldoen:
  * Gemiddeld; oud en bejaard zijn
  * Deelnemen aan roddel en achterklap
  * Vaardig zijn in ; anderen voor jou het werk laten doen en er dan zelf met het lintje voor al dat verzette werk vandoor
  gaan..terwijl je natuurlijk zelf weinig tot niks gedaan hebt,maar wel veel ‘mooie’ praatjes hebt.
  * en als je dan éénmaal je lintje ‘op zak’ hebt, negeer je de mensen die ‘voor jou’ al dat harde werk gedaan
  hebben,gunt ze geen blik meer waardig en zegt ze ook geen gedag meer.

  Je dekt dan thuis natuurlijk wel alle spiegels af…..want je kunt jezelf niet meer recht in diezelfde spiegel aankijken, oh nee, ook daar heb jij geen last van….

  • Ik ben druk bezig met de aanschaf van een uniform (wit gala) ; train mij met een fiets helm op, in kopstoten tegen de WC-deur ; scheld een dierentrofee van de kermis uit voor alles wat mooi en lelijk is ; en vanmiddag was ik van plan, om met een blikje bier in de hand, her en der eens stevig te gaan wildplassen ….
   Roodborstje …., tik tegen mijn raam en vertel mij dat ik een kans ga maken !

 3. Roodborstje ,beetje teleurgesteld dat u niet in aanmerking bent gekomen voor een onderscheiding?

Comments are closed.