DHA-A leader
DHA-A leader

Vroeg uit de veren voor de Dauwtraptocht

Den Helder – Zo’n 150 wandelaars verzamelden zich donderdag om 06.00 uur in de ochtend bij het Tillenhof in Huisduinen. Daar was de start van de traditionele Dauwtraptocht, georganiseerd door Team Sportservice Den Helder. Er kon gekozen worden voor een route van 15 of 22 kilometer.

Niet iedereen die zich had opgegeven had blijkbaar de wekker horen gaan. Zo’n dertig wandelaars kwamen niet opdagen. En eerlijk is eerlijk, het was best guur met wind en regen en dan is de verleiding natuurlijk best groot om lekker te blijven liggen. Ze zullen spijt hebben, want al snel klaarde het op en werd het supergezellig, met aan het eind zelfs een zonnetje!

Dauwtraptocht
De route voerde door de duinen, langs de kanoroute en het strand. Een lekker gevarieerde wandeling dus met halverwege een lekkere bak koffie met koek. Onderweg waren verschillende stempelposten waar ook water kon worden getapt. De organisatie was prima voor elkaar, bij de gevaarlijke punten werden de wandelaars begeleid door verkeersregelaars. Ook de EHBO was zichtbaar aanwezig onderweg. Aan het einde was er voor alle wandelaars nog een bakkie met een overheerlijk koek bij Nogal Wiedus.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

DH Foto is een van de vaste fotografiepartners van Den Helder Actueel. Het bedrijf, gevestigd in Den Helder, verzorgt al jaren met grote regelmaat de foto's bij op de site geplaatste artikelen.

Lees ook:

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.