Willemsoord in oude glorie herstellen (video)

101

Den Helder – Willemsoord Noord in oude glorie herstellen, dat moet de komende jaren gebeuren. De plannen hiervoor werden woensdagochtend gepresenteerd en behelzen onder meer een nieuwe Marinemuseum.

“De stad is volop in ontwikkeling en de vernieuwing lukt heel goed, maar nu willen we Willemsoord nadrukkelijk bij dat Stadshart betrekken”, vertelde wethouder Heleen Keur.

De plannen moeten in 2025 zijn gerealiseerd.

101 REACTIES

 1. bla die bla die bla….. het noorden is geheel van defensie en die gaan er duidelijk goed aan de slag, ze hebben al nieuwe kades en de rest van de plannen zijn ook goed als ik het zo zie, hier heeft de gemeente en de niet eens in Den Helder wonende wethouder Keur niets over te zeggen, het zuiden gaat de komende jaren verkracht worden door de gemeente, dat dan weer wel……

 2. Goede plannen! En mooi dat de stenen worden vervangen door groen.
  Het wordt steeds mooier in Den Helder.

 3. Geen bla bla RB, de gemeente gaat SAMEN met Defensie dit gebied opknappen. Kijk vanavond even naar het jeugdjournaal.
  Het is ook al op RTL 4 geweest. Dus voordat je blaat, eerst even jezelfop de hoogte stellen.

  • Alle militaire museums , zijn samengevoegd in dienst militaire historie, het marine museum valt daar ook onder . Trouwens , ik zag dat vanaf Willemsoordzijde de bordjes millitair terrein verwijderd zijn.

  • lees onderstaande reacties eens door en zie hoeveel vertrouwen hier over het algemeen is over de gemeente……..
   u trapt zo maar in de mooie praatjes van de in het filmpje hierboven florissant als een sexpop uitziende niet inwonend in DH willen zijnde wethouder …. één goor spelletje is er hier aan de hand…..

 4. Verbouwen en vernieuwen / nieuwbouw is oude glorie ?
  Verwoesten van historisch erfgoed heeft volgens mij niets met glorie te maken.

 5. En wederom, de inspraak door de burger over dit stadsdeel is nul. Ook de Marine hoort deze plannen eerst voor te leggen aan Raad en burger. Nu is alles weer in beton gegoten, hup pers er breed bij, en klaar. Kijk eens wat wij allemaal bedenken voor de burger! Het Grote Willemsoord Offensief is volop gaande. De stad heeft behoefte aan een luisterend college.

  • Stel je verkiesbaar Henk, want het kan zo echt niet verder! Potverdorie, de door de burger gekozen raad doet maar wat. Als je verkozen bent zou ik elke week een referendum organiseren als ik jou was en de hele raad afschaffen want die is dan niet meer nodig…

  • Stel je toch is niet zo aan! Je hoeft niet overal je plasje over te doen, zit niemand op te wachten. Ga de politiek in, ga weg uit Den Helder, of wees gewoon stil. Dat continu roepen om inspraak en dat niemand naar je wilt luisteren… blegh

 6. @SW, hij stelt zich niet herkiesbaar. Dan moet ook hij, indien gekozen, compromissen sluiten. Financieel denk ik wel dat het belangrijk is dat weerstand wordt gehoord. Willemsoord begint er zo langzamerhand wel gaaf uit te zien.

 7. Als we nu alles maar moeten voorleggen en bespreken met iedereen dan komt er nooit wat van de grond.Je kan het nou eenmaal niet iedereen naar de zin maken .
  Inplaats van zeuren kunnen we beter de schouders onder Den Helder zetten.

  • Ook al wil je er misschien niet aan , maar dat heet DEMOCRATIE ! en daar leven we tenslotte in, En om ons , de bevolking daarin te vertegenwoordigen , hebben wij vertegenwoordigers gekozen , afgaande op hun verkiezingsbelofte. Die zij tegenover de kiezer niet waar maken , en dat compromissen sluiten noemen . Er wordt hier in de stad geen oppositie meer gevoerd , degene die dat moeten doen , zijn allemaal op schoot gekropen bij de coalitie. Dat is niet meer of minder , dan je raadsvergoeding voor vierjaar veiligstellen. Wat jij wil , het alles maar zonder wikken of wegen door de strot duwen , heet Dictatuur ! We leven niet in Noord Korea, waar de bevolking de grond likt waar de grote leider heeft gelopen.

   • Tja meneer e,een democratie houdt ook in dat er dingen worden besloten waar u het niet mee eens bent.Maar uit uw dagelijkse reacties hier maak ik op dat u het daar heel moeilijk mee heeft.

    • Nee hoor , niet op alles , want dan zou ik daar een dagtaak aan hebben. Maar !! Wel over onderwerpen/beslissingen , die alle inwoners van de stad raken. en vooral die , die de bevolking op hoge kosten jaagt . Maar, daar heeft u geen last van , want u heeft geld zat en geeft aan alles wat ze doen , gevraagd of ongevraagd uw zegen.

     • “80% van de bevolking wil geen nieuw stadhuis op Willemsoord”, zei me gisteren nog iemand. Richard, ED SVB en SW horen tot de DDH Partij, Dictatoriaal Den Helder. Wij drijven onze zin door. Dit project houdt ook geen rekening met de burgers. Er moet een ander bestuur komen dat rekening houdt met en werkt voor de mensen. Want die stenen plannen leiden tot bezuinigen op de zwakkeren in Den Helder. Asociaal. En de oppositie is grotendeels overgelopen, een probleem.

     • Wat fijn dat u op de hoogte bent van mijn financieen en waaraan ik het uitgeef.
      En ik mag gelukkig in uw veel “bezongen” democratie zelf bepalen waar ik mijn geld en zegen aan geef.

 8. Willemsoord in de oude glorie herstellen , kan niet eens !!. Daar is zoveel weg gesloopt , dat kan met de beste wil van de wereld niet meer hersteld worden. En er het bruisend hart van de stad van maken ?? Ik raad deze Wethouder eens aan , op de kaart van Den Helder te gaan kijken en haar topografische kennis even op peil te brengen. Willemsoord , is bij lange na niet het “”hart “” van de stad , het ligt aan de rand van de haven en het Wad. En een nieuw Marine Museum ?, waar willen ze dat neerzetten ? Het oude torentje is een historisch gebouw, een monument ( Kruithuis, en later het gevaarlijkstoffen opslag) Het werd pas museum , toen het museum uit het peperhuisje ging.

  • E, Op een van de impressie’s c.q. schetsen is te zien dat er blijkbaar nieuwbouw/verbouw komt op de plek waar de ‘Dukdalf’ is te vinden incl. een hoog gebouw. Dit zou misschien wel eens een nieuw gedeelte kunnen zijn van het Marinemuseum.

   • Ed, dat hoge gebouw , op de impressie , staat op de plek ingetekend van de auto hobbyclub. De Dukdalf ligt aan het einde van het rijtje. Wat ik wel zie , is dat gebouw Medemblik er niet meer op staat , evenals het de nieuwe(oude marine museum) tussen het oude Kruithuis en de Tonijn. Wat ik wel zie op de Impressie, is dat er een heel nieuw gebouw is ingetekend op de weg, voor de auto hobby club en de Dukdalf., daar , waar op de tekening , de drie vlagge masten staan. Dat zou het nieuwe Museum kunnen zijn. En Ed , niet alleen het beeld is niet meer ingetekend , ook het kanon voor het brugdeel is weg.

 9. Het ziet er mooi uit wanneer ik naar de impressie’s kijk en het is een hele verademing gezien de kale vlakte die het nu is en in mijn ogen een hele verbetering en opwaardering voor dit gedeelte van Willemsoord en gezien Defensie/Marine hier blijkbaar ook geen problemen mee heeft om dit terrein te veranderen kan je dit alleen maar toejuichen. Alleen het monument: “Schaduwen in Licht” kan ik niet meer terug zien op de schetsen vraag mij af of dat ook nog terug komt of wordt dat ergens anders geplaatst op Willemsoord of binnen Den Helder.

 10. eschotman, even goed kijken. Het monument staat wel op de tekeningen. Op de zelfde plek. Eerst goed kijken voordat je iets zegt.

  • Eus, Er staat een monument (wat al jaren lang op verschillende plekken heeft gestaan) op de impressie’s maar dat is niet het kunststuk waar ik een opmerking over heb gemaakt of weet U het soms beter gezien u laatste alinea. Beetje een laffe minne reactie in mijn ogen.

   • Ed, Eus heeft denk ik gelijk. Kijk even naar de vorm van het schip voor het brugdeel , in de top van de boom die voor de “boeg” staat , zie je heel vaag iets staan. Dat is precies de plek waar het beeld moet staan wat jij bedoeld. Het monument van de stenen bank staat op de plek waar het onlangs is neergezet . Het heeft eerst voor het museum gestaan en nog eerder , aan de haven voor het Paleis.

    • E, Kan het er niet uit opmaken of het beeld c.q. monument komt op de plek waar nu het geschut staat dan zou ook nog kunnen.

   • Ed, Schaduw van Licht staat wel ingetekend op de tweede impressie van de video op dezelfde plaats. De grootste verandering vind plaats op het KIM terrein naast en achter het kruithuis. Verder komt er voor en naast de Dukdalf wat gebouwen bij.

    • Klopt, als Ed de video ook even bekijkt , dan zal hij het beeld op de tweede impressie zien staan.

     • E en Hotmail 2. Het klopt want dit beeld had ik net op de video gemist want op de impressie’s c.q. de foto’s kon ik het niet vinden die bij diversen media waren te zien. Bedankt voor de correctie want dat mag ook geschreven en gezegd worden.

 11. En dit alles gepresenteerd door deze dame welke totaal geen enkele voeling heeft met Den Helder.Zij wil graag in Andijk blijven wonen want dat is beter voor haar kinderen,had ze eerder moeten bedenken.
  De kinderen van Rob Scholte hadden ook geen keuze,begrijpt u mevr Keur?
  Overigens het ziet er wel gelikt uit als dit doorgaat.

  • inderdaad dat mens moet of hier komen wonen of haar mond houden, weet niet eens waar het hart van de stad is….

 12. Mag ik u er even op wijzen dat het hier om een impressie gaat ! Dus muggeziften is een beetje kort door de bocht.Laat ze eerst maar eens aan de gang gaan.

 13. Op Impressie , kan men een zienswijze geven, wat weer tot nadenken over de impressie tot gevolg heeft. Wat weer kan leiden tot herziening verbetering van de plannen. Het is niet allemaal azijn zeikerij zoals jullie al snel zeggen.

 14. Er wordt soms wat te vlug aangenomen. Eerst even zorgvuldig nagaan en dan pas commentaar geven.

 15. Mijnheer Eus ,hoort u ook bij DDH ( Dictoriaal Den Helder) ? want als je voorstander bent voor een stadhuis en een mooi Willimsoord en je dus tot de slechts 20% voorstanders behoort ( aldus dhr van kuijk) dan is er ook wat mis met uw denkwijze/mening.

  • Wat ik jammer vind aan de reactie van dhr. Van Kuijk (30 mei 11.53 uur) is dat het totaal niet onderbouwd is. Dat ben ik ook niet gewend van hem. Ik wordt in een hokje geduwd. Maar dat is prima! Ik vind Willemsoord er geweldig uit gaan zien. Een centrum waar jong en minder jong zich kan vermaken. “Bakstenen” die zorgen voor een aantrekkende werking en voorkomen dat Den Helder helemaal verandert in een stad voor 65+, en voorkomen dat straks de ouderenzorg (met alle voorzieningen die daarbij horen) voor deze mensen, die wellicht hun hele leven hard hebben gewerkt, helemaal niet meer te betalen is. Met alle gevolgen van dien. Overigens ben ik tegenstander van de vestiging van het stadhuis op Willemsoord. Willemsoord is (en wordt nog meer) een centrum van vertier voor jong en minder jong. Een stadhuis is daar niet op zijn plaats. De ruimte die het in beslag neemt, kan niet worden ingenomen door ondernemers die geld willen verdienen/investeren en hun steentje willen bijdragen aan deze enorme (toeristische) trekpleister (in wording).

  • Jammer Richard, even goed lezen: nee, pas als je met die 20% wil doordrukken, zoals jij, dan hoor je bij DDH. Jij bent fractievoorzitter, al. Gefeliciteerd!

   • Mijn dank is groot,hopenlijk schop ik het nog tot burgemeester.
    Met 20% van de stemmen heb ik de absolute meerderheid.
    Dan gaat om te beginnen de oude v&d, de hema,de hoek met wienerhof,de nieuwbouw op en rond het Julianaplein en het postkantoor tegen de vlakte.

 16. Prachtige plannen! Ik vind willemsoord sowieso nu al mooi. Het marine museum is ook echt een aanrader. We krijgen een mooie stad vinden wij. Hoop wel dat de authentieke gebouwen blijven. Maar zoals het overal in den Helder wordt zal dit wel goedkomen. Het wordt straks de gezelligste stad van de noordkop, dat is het nu al door de ligging. Ben erg benieuwd. En je kunt ook niet overal inspraak in hebben, dan komt er niks van de grond of halfbakken dingen waar iedereen zich in kan vinden. Kijk maar op dit forum, de een vind het prachtig en de ander ergert zich rot. Het is onmogelijk iedereen tevreden te stellen. Ik heb er vertrouwen in dat het mooi wordt. Gisteren nog op de dijk geweest en wat heb je dan een mooi uitzicht naar alle kanten.

 17. Je struikelt in deze gemeente over de ene na de andere megalomane miljoenen project , een wipkip of vuilnisbak hier of daar kan er niet van af

  • Die vuilnis bakken , zijn in het centrum juist weggehaald . Het werd te arbeids intensief en dus te kostbaar om ze te legen en te onderhouden.

 18. Henk van Kuijk levert – en dat mag u vervelend vinden – commentaar op gegronde democratische argumenten en dat kan van zijn op hem reagerende tegenstanders hier, niet gezegd worden. 😉

  • Dank Judge, ik hoorde net Edzo Bindels van Zeestad in Met het Oog op Morgen zeggen: “We ontwikkelen plannen gefundeerd in de samenleving.” Ik sprak in bij de plannen renovatie stationsplein en zei: “Ontwikkel een ruime fietsenstalling zoals Alkmaar, want het ziet er anders niet uit.” Ze deden het niet, en het ziet er nu niet uit, overal fietsen. Het nieuwe plan is helemaal nooit gepeild bij bewoners. Het wordt zo neergelegd als feit, met reclamekaravaan, hup radio en tv. Niks gefundeerd in de samenleving. We hebben een bestuur nodig dat luistert naar signalen van de bewoners.

  • Volkomen mee eens Judge! Henk komt met argumenten. Daar kun je het mee eens zijn of niet. Die argumenten mag je natuurlijk keihard onderuit proberen te halen, maar kennelijk is dat erg moeilijk. En wat doet men dan? De integriteit van Henk ter discussie stellen of hem de stad uit willen sturen. Typisch Den Helder, zo laag, zo laf en zo ziek. Als je bij het circuit hoort, dan mag je alles. Ook als dat in flagrante strijd met de regelgeving is. Ben je kritisch op het circuit, dan word je de stad uit gestuurd. Of de stad uit geknuppeld….

   • Sancho Pancha, Rocinant en Alonso Quijano spreken weer. Je zal maar in 1957 je kribbe in Den Helder hebben en door Alonso Quijano gegeneraliseerd worden tot laag, laf en ziek. Deze prepper, dus iemand per definitie negatief over de toekomst, met al zijn superlatieven, schrijft teksten die hooguit 200 mensen in hetzelfde periferie schaaltje boeit. Den Helder is aan het opbloeien, aan het vooruitgaan. Er verschijnt een prachtige toeristische trekpleister, vlakbij de boot naar Texel. Niemand kan dat missen. Dat is wat ik zie.

    Maar laten we het weer hebben over een buslijn. En een paar fietsen. Het kartel, de mafia van het noorden. pffff.

    • Hmm …., u voelt zich kennelijk aangesproken.
     Ik zou u niet laag en laf willen noemen hoor …., wel twijfel ik nu na uw mooie woorden, of uw kribbe mogelijk toch een petrischaaltje was. 😉

 19. Lees en zie heel weinig over het parkeren. Wel zie ik dat het parkeer terrein naast de zeedoksluis bebouwd word, zo ook dat Buitenveld bebouwd word en daar parkeer plaatsen komen. Op noord blijven weinig plaatsen over???

  • De Westpoort , blijft de hoofdingang van Willemsoord . De gemeente probeert, om ook een ingang te verkrijgen aan de Oostkant. Daar kan je dan discussie over voeren , of dat wel verstandig is. Dit in verband met de verkeersdruk die je dan op het toch al niet zo brede Nieuwediep en de kruising Binnenhaven gaat leggen.

 20. Edzo Bindels is niet van Zeestad, maar een architect van West8. Dus even bij de les blijven. Henk van Kuijk is niet bij de les. Roept maar wat.

  • Onzin, West 8 is ontwerper voor en uitvoerder van alle opdrachten van Zeestad. Dus direct verbonden.

  • Eus, Dat een architect ( krijg het idee dat U Edzo Bindels bent) op zo’n waardeloze manier reageert zoals U doet is mij wel duidelijk geworden. Geen probleem met het plan Willemsoord maar wel met U reactie ook naar mij toe.

 21. Eus,in de liefde en in de oorlog is alles geoorloofd.En het is inmiddels oorlog tussen de voor en tegenstanders.Helaas ………………

  • Als u discussie voeren tussen voor en tegenstander “”oorlog”” voeren noemt , dan houd je er een vreemde gedachte gang op na. En Eus, Het architecten stedenbouwkundig buro West 8, gaat niet zomaar even gratis en op de bonnefooi een tekening van een gebied maken. Hier hebben zij opdracht voor gekregen. Het is zeer goed mogelijk , dat zij deze in opdracht van Zeestad hebben gemaakt. En ik denk dat Henk dat bedoeld. Dus Eus , niet zomaar wat roepen , zoek eerst wat uit voor je gaat …..

 22. Als de diverse schrijvers zich hier eerst even inlezen, zal het ongefundeerde commentaar een stuk minder worden.

 23. Nou dan voor de laatste keer mijn mening : ik hoop dat het allemaal erg mooi wordt en daar heb ik het volle vertrouwen in .En voor een ieder die er anders over denkt : dat is jullie goed recht.
  En het zal mij verder worst wezen welke wethouder de presentatie doet,welk artiesten bureau de tekeningen maakt of “what ever”.
  Het was weer een vermakelijke discussie ,ik bedank een ieder voor zijn of haar al dan niet inhoudelijke bijdrage.
  Tot slot wil ik u allen nog meegeven : maak u niet te druk want dat is slecht voor de gezondheid.

  • Ik sluit mij geheel bij Richard aan betreffende zijn niet inhoudelijke bijdrage t/m dit onderwerp op deze site.
   Verder wens ik hem (en evt zijn naasten) veel succes met zijn motto:in de liefde en oorlog is ALLES geoorloofd.
   Ben er van overtuigd geraakt dat de maatschappij nog veel over U zal vernemen.

 24. Stedenbouw begint bij infrastructuur.
  Infrastructuur bepaald of dat wat je van plan bent te bouwen, ook volledig voor het gebruiksdoel kan worden benut zonder beperkingen; waaronder goede bereikbaarheid voor inwoners en bezoekers.
  Dat betekend dat er eerst onderzoek moet plaats vinden; vóóral voor steden die er al staan.

  Maar ook voor nieuw te bouwen steden, wordt eerst uit en te na onderzoek gedaan, of de infrastructuur zal gaan voldoen aan het beoogde doel.
  Een goed voorbeeld is Almere.

  Een slecht voorbeeld is Den Helder, hier wordt al 2 eeuwen gebouwd, afgebroken en gebouwd met nattevingerwerk, terwijl alles steeds slechter bereikbaar wordt.
  En in bescherming van historisch erfgoed is men al helemaal niet geïnteresseerd, als we kijken naar de overgebleven 20% ….

  • Gezien het feit dat de gemeente Den Helder altijd goed scoort in achterstallig onderhoud, hoeft u zich over groene parkeerplaatsen geen zorgen te maken. 😉

  • Gebrul van de Gemeente. Je kan iets niet herstellen wat er niet meer is !! Het wordt regelrechte nieuwbouw , of het zo verkrachten van een historisch pand, dat het op herstel/nieuwbouw lijkt. Gebouw 66 is historisch en hoeft niet hersteld te worden en verkeerd in die oude glorie. Aan dat gebouw ontbreekt alles wat je voor een nieuw stadhuis nodig hebt . Er zit geen eens een vloer in het pand. Wat er in zit , zijn alleen straat stenen ! De gehele infrasructuur ( als die er al is ) is dusdanig verouderd, dat deze door en onder het gebouw in zijn geheel opnieuw zal moeten worden aangelegd. Dan kan het niet anders , dan dat het historisch gebouw vernield wordt. De brullende Wethouder , moet eens met dit verhaaltje bij haar historische buurgemeente Enkhuizen aankomen. Ik durf te wedden , dat ze met dat verhaal , gelijk leert zwemmen in het IJsselmeer.

 25. Het Torentje komt vrij, waarom gaan we het stadhuis dan niet daar in stoppen?

  Voordelen:
  – Zit op Willemsoord zoals de coalitie wil.
  – Zit een stuk van de Museumhaven vandaan dus minder mogelijke geluidsproblemen voor de ambtenaren waar angst voor is. (Geluidssterkte is omgekeerd evenredig met de derde macht van de afstand)
  – Volgens de Helderse Courant zou dit hele plan in volle glorie met 25 miljoen klaar moeten zijn, dat is minder dan de huidig gewenste locatie van het stadhuis nodig schijnt te hebben als je naar het beschikbaar gestelde krediet kijkt
  – Deze plannen zouden ongeveer klaar moeten zijn als de huur van de Kerkgracht afloopt
  – De gebouwen waar het college in wil gaan zitten blijven beschikbaar voor waar ze nu voor gebruikt worden, en eventueel kunnen de mensen (als ze nog willen) waarvan de contracten al klaar lagen om te tekenen toen het stadhuis er tussen werd geduwd alsnog komen doen wat ze wilden.
  – Al het groen aan de noordkant zorgt voor een mooiere omgeving van trouwfoto’s van de huwelijken die in het stadhuis gesloten zullen worden.

  Sorry, ik moest van de Gemeente Den Helder in verband met mijn uitkering in mogelijkheden gaan denken in plaats van problemen. Dat noemden ze het Kanscafé. Ik kom op deze oplossing, wat zijn de cruijfiaanse nadelen van de voordelen?

 26. Achtereenvolgende colleges tasten de historische waarde van Willemsoord volop aan: een nieuwbouw stadhuis, vier café’s naast elkaar (zeer onnatuurlijk), nieuwbouw Marinemuseum zoals nu. En maar op de trom slaan over oude glorie herstellen, onzin inderdaad, Roel.

 27. Henk van Kuijk.. zou jij willen stoppen met het zogenaamd de meerderheid uithangen? Dat ben je niet! stop met dat negatieve gedoe. Elke reatie weer.. bah

  • Hopje,Ik hoop juist dat Henk gebruik blijft maken van zijn democratische inzichten en rechten,ook al ben ik vaak niet met hem eens,hij schrijft zeer gefundeerd.

  • Dus de waarheid , is volgens Hopje, een negatieve reactie. Net als het vragen om een Wob . een verworven recht, is volgens Hopjes redenering Negatief, men mag , en zeker Henk moet zijn mond houden van Hopje , geen negatieve dingen meer over de gang van zaken zeggen in deze gemeente , hoe fout ze ook zijn. Nou , je weet het Henk , ene Hopje ,verteld hier even wat je moet doen.

   • Heer Hopje (of dame), ik ben geen meerderheid hoor. Ik pleit er alleen maar voor om rekening te houden met de mening van de Helderse burger (inspraakverordening en referendumverordening worden ons als recht geboden door een unanieme gemeenteraad, maar gauw weer ingetrokken als het niet te pas komt). Is er een meerderheid van burgers die de verrommeling en aantasting van Willemsoord wil, dan leg ik mij daar, hop, keurig bij neer. Ben een positieve burger. En met dat pleidooi houd ik allerminst op, de Stadspartij krijgt het al benauwd, kwam met een App.

    • Dit is nou precies wat er wordt bedoeld met bepaalde reacties op dit forum. Ik citeer; “ik ben geen meerderheid hoor. Ik pleit er alleen maar voor om rekening te houden met de mening van de Helderse burger (inspraakverordening en referendumverordening worden ons als recht geboden door een unanieme gemeenteraad, maar gauw weer ingetrokken als het niet te pas komt)”.

     Hier straalt kracht vanuit. Dit is het geluid dat, in mijn ogen, Den Helder ook nodig heeft. Publieke/openbare controle.

     Maar waarom dat negatieve er weer achteraan. Ik citeer; “Is er een meerderheid van burgers die de verrommeling en aantasting van Willemsoord wil, dan leg ik mij daar, hop, keurig bij neer”. Dat pedante toontje. Dhr. Berts is daar nog beter in. Het structureel wegzetten van stemmers als zijnde zwart, slecht, dom, destructief. En als je er naar luistert ben je nog zwarter, slechter, dommer, destructiever, zieker, laffer en voorstander van een dictatuur.


     Dhr. Van Kuijk; uw democratische strijd is bewonderenswaardig. Chapeau! Ga daar aub, tot in lengte van dagen, mee door. Op het moment dat u die strijd mengt met uw politieke kleur, wordt het ongeloofwaardig.

     Aan dhr. Berts zou ik ook willen vragen welk cijfer hij Den Helder geeft van 0 t/m 10; waarbij 10 het hoogst is. Maar hij zal daar waarschijnlijk geen antwoord op geven.

     • ED, punt 1: Ik heb geen politieke kleur, benader zuiver journalistiek op feiten; punt 2: Natuurlijk zet ik Hopje hier op zijn/haar plek: kritiek op basis van feiten is per definitie niet negatief, maar positief. En feiten zijn altijd mijn basis van argumenten. En vergis je niet: ik krijg veel bijval in de stad. En dhr van Dongen (Stadspartij) geeft geen repliek meer.

     • De stad zelf qua ligging en mogelijkheden een tien! Het bestuur een nul. Het is ook helemaal geen bestuur, maar een vriendenclub die elkaar de bal toespeelt. Met wat slappe meelopers erbij.

     • Ik vroeg om één cijfer, heer Berts. Totaal voor Den Helder. 0 t/m 10, geen deelvragen, geen commentaar. Gewoon één cijfer ergens tussen 0 t/m 10.

     • Ik mag geen commentaar geven. En dan spreekt u hierboven van het pedante toontje van Dhr. Berts…Vroeg u op school ook om EEN cijfer voor gym en wiskunde?

     • Ik citeer mezelf; “Aan dhr. Berts zou ik ook willen vragen welk cijfer hij Den Helder geeft van 0 t/m 10; waarbij 10 het hoogst is. Maar hij zal daar waarschijnlijk geen antwoord op geven”.

      Op 31 mei 16.48 uur maakte ik die inschatting al dat hij niet zou antwoorden.

      Arhggg, ik ben zo benieuwd naar de visie van dhr. Berts; wat wenst u met de mooie geografische ligging van Den Helder? Wat is uw plan? Wil je dat met ons delen?

     • ED (the speaking horse I suppose), Hopje en nog vele anderen reageren naar hen die vrijwel altijd inhoudelijk met argumenten en al hier reageren op artikelen (onder andere de heren Van Kuijk en Berts), op uiterst negatieve wijze en slechts op de persoon. Uiteraard met nickname, slappe hap die Ed Hopjes en anderen.

     • RB (rudimentair brein?) het is mij al te vaak opgevallen, dat u nooit iets begrijpt. Al dan niet moedwillig. Uw zinloze reactie van twee woorden slaat nergens op. Ik ga u niet uitleggen waarom niet, dat is zinloos.

 28. Kan niet wachten op al dat groen. Ik loop er graag, ook fijn is dat Costa Smeralda ook naar Willemsoord toe gaat zal daar meteen mn 1e pizza weer bestellen.

 29. @Ron Bergman. Die pizza’s van Costa Smeralda zijn niet te vreten. Belachelijke woekerprijzen voor letterlijk een stukje deeg met wat armzalig beleg. New York Pizza is veel beter. Elke pizzaria is in Den Helder is beter. En dat zegt veel over Costa Smeralda.

 30. Prachtig …., via gevallen glorie, het stellen van onmogelijke vragen en het daartoe autoritair citeren van jezelf, zijn we nu aangekomen, bij het beoordelen van de producten van een politiek foute pizzaboer. 😀

 31. Willemsoord in oude glorie herstellen ??? Wie verzint zoiets ? Al die geimporteerde bestuurders en artiesten begrijpen niets van Willemsoord en de functie die Willemsoord vervulde in de 19de eeuw. Willemsoord was DE drijvende kracht in de mechanisatie van de Nederlandse industrie. En nu, met veel hoera en halleluja verhalen Willemsoord willen omvormen tot een plantsoen?!?

 32. Historie keert terug op Willemsoord aldus Stadsnieuws

  Is de historie weggeweest en als dat al zo is, is daarvoor een uitbreiding van het Marine museum voor nodig?
  Superlatieven te over worden over onze inwoners uitgestort, om er een aantal te noemen!
  Door dit plan komen Den Helder en de Marine dichter bij elkaar!
  Zo wordt de Marine nog meer een levend onderdeeel van de stad!
  Vreugdenhil; Met de uitbreiding wordt het imago van de Marine versterkt.
  Wethouder Keur; het verstevigt de verbinding tussen stad en de marine, het stadshart wordt nog levendiger.
  Ook de retourvluchten tussen Amsterdam en Parijs worden ter ondersteuning van het plan genoemd!
  De ontwikkeling draagt bij aan het behoud van het cultureel erfgoed.
  Ook de voltooiing van het historische schuine pad komt er!
  Wethouder Keur; met deze ontwikkeling zijn we ons (marine) goud aan het oppoetsen en we gaan het natuurlijk allemaal duurzaam ontwikkelen! Hoezo goud?
  Wat zo een uitbreiding al niet te weeg kan brengen, hoeveel onzin kan een mens hebben?

  Wellicht heeft bij de planontwikkelaars de gedachte postgevat om met de uitbreiding van het marine museum een compensatie te bieden voor het vernielen van het cultureel erfgoed gebouw 66?
  Gemeente faciliteren en voor de rest ziet u wel waar de marine mee komt.
  Het is niet anders gemeente,u wikt en de marine beschikt!

  Alleen een integraal plan waarvan de uitbreiding van het museum en de plannen voor een stadhuis zijn opgenomen en waarbij een structurele oplossing van de bereikbaarheid van dit gebied uitgangspunt is,
  kan deze plannen rechtvaardigen. Daar is thans geen sprake van.
  Het bewust presenteren van deel ontwikkelingen voor Willemsoord is de strategie.
  De voorgestane uitbreiding leidt o.a. tot een hogere parkeerdruk en toename van het verkeer.
  Ik merk op dat de bestaande parkeercapaciteit terplaatse verdwijnt en plaats moet maken voor de vergroening van het gebied!
  Er wordt met geen woord gerept waar deze parkeercapaciteit moet wordt teruggevonden.
  Logisch die locatie is er niet!
  Gemeente kom eerst eens met een totaal visie voor het gebied in relatie tot de voorgestelde ontwikkelingen.
  Laat daarin de belangen van de inwoners van Den Helder eens prevaleren.

  Martien Rietveld

  • Parkeer gelegenheid , is er. Maar….. daar is de medewerking van de Marine bij nodig. Aan het Boerenverdriet, daar ligt het nu nog braak liggend terrein van de voormalige MTW. De marine heeft daar plannen mee. Nu hoopt de Gemeente , door in vinger in de kont van de Marine te duwen, dat zij daar een parkeerplaats en een ontsluiting van het Willemsoord terrein aan die kant kunnen krijgen.

 33. Een goed stuk, Martien. De coalitie munt uit in het “verstevigen” van de relaties met Zeestad, de Marine, Willemsoord, Tuin b.v., schouwburg en ook Beter voor Den Helder. Maar ze zijn alleen vergeten de relatie met de burger te verstevigen, zoals ze allemaal beloofden in hun verkiezingsprogramma’s. En bezuinigen op het sociaal domein? Nee, dat ging niemand doen! Nu doen ze dat keihard, want de stenen moeten worden betaald.

 34. Wat een verontwaardiging over het gedrag van de gemeente.Geheel terecht maar vergelijk het eens met de regering in Den Haag.Toch precies het zelfde.Ze beloven,wij kiezen en vervolgens worden we gewoon belazerd.Dat heet politiek , helaas.Voor mezelf kan ik alleen maar zeggen :ik heb er totaal geen vertrouwen meer in.Het ergste is dat ik er geen flikker aan kan doen.Democratie is tot een lachertje geworden.

 35. De laatste vier reageerders hebben al aangegeven, dat Helderse bestuurders maar wat zeggen. Zij hebben helemaal gelijk. Er wordt maar wat geroepen. Totale onzin wordt verpakt in wanstaltige zinnen waar bestuurders een patent op hebben. Roan zegt, dat hij het ergste vindt er geen flikker aan te kunnen doen. Dat gevoel heb ik ook, zeer frustrerend. Het zou mij verbazen als niet veel burgers datzelfde ervaren. De gemeenteraad, onze vertegenwoordigers, laten het zich allemaal welgevallen. Vroeg of laat gaat een dergelijke situatie zich wreken en dan is het te laat en niet meer op te lossen met wanstaltige taal.

  • Geef de Gemeente raad en de burger een bord spek en bonen , want daar zitten ze voor , en je hoort ze niet meer.

 36. Wie is de nieuwe directeur van het Marinemuseum ? En wie was formateur in mei 2018 ?

 37. Allereerst, het groen ziet er op de foto prachtig uit. Ik heb niets tegen groen. Alleen vraag je je af of er over de gevolgen ook nagedacht is. Dagtoeristen die naar Texel gaan zetten graag hun auto aan deze zijde neer om vervolgens met de fiets de boot op te gaan. Haal de parkeerplaats weg voor groen en ze gaan andere locaties zoeken om de hele dag een parkeerplek te bezetten (o.a. Weststraat etc).

  Ook voor het Marine museum wordt de parkeercapaciteit een stuk minder, evenals de Dukdalf. Waar is de camperplaats gebleven? Je weet wel, een plek waar toeristen die wel Den Helder in gaan om geld uit te geven kunnen staan en overnachten?

  Waar het nieuwe stadhuis moet komen is nog wel parkeerplaats, gedeeld met het Reddingsmuseum, is dit voldoende? Ik als bewoner in deze buurt ben natuurlijk maar een leek maar zou graag berekeningen zien waarop gebaseerd is dat dit voldoende parkeerplaats is voor alle vernieuwingen!

  Ik zie 2 nieuwe bruggen die op de Weststraat uitkomen. Willen we daar echt nog meer oversteekplaatsen maken? Laatst al een voetganger bijna onder de auto omdat die het nodig vond ff over te rennen ter hoogte van Stoom. Behalve dat het gevaar op kan leveren zal het nog meer het verkeer richting Texel stremmen, vrachtwagens die afremmen en weer optrekken (meer uitstoot en lawaai). Is dit echt in het belang van Den Helder?

  Het lijkt weer veel op de open avond waar gemeld werd dat rechtsaf slaan vanaf de Moorman brug als het gouden ei werd gepresenteerd door mensen die de Weststraat niet wisten te liggen en tevens geen aantallen konden noemen qua automobilisten die rechtsaf slaan.

  • Niet zo zeuren hóór, berekeningen maken doen we altijd later …. na ‘brood en spelen’ zo als gewoonlijk .. 😉

 38. bodemloze put !
  van een Truus die buiten deze stad wenst te blijven maar wel even gaat uitmaken (uitgeven) hoe de stad er uit gaat zien.
  .
  Het bekende “HET MOET EN HET ZAL” verhaal van die zeestad mafia.
  .
  En de ruggengraatloze trekpoppen zoals die pizzabakker, die er allemaal zelf een stuk beter van worden, lullen vrolijk mee. Onder de streep zal het verhaal wel weer een godsvermogen gaan kosten, zoals ALLES wat op dat WO staat, en de rekening ligt dan weer bij de burger op de mat.
  Ondertussen heeft de pizzaboer , en z’n kornuiten, op legale (nou ja) wijze de eigen zakken gevuld en is de kiezer weer volledig voor l*l gezet. Maar dat schijnt in de mode te zijn in deze stad. (toch reenders?)
  oplichting….. zo noemde mijn opa dat. …de man was wijs.

 39. Het is niet goed voor de stad dat enkele buitenstaanders de toekomst van de stad bepalen en dat er niet gebouwd wordt voor de mensen uit de regio maar voornamelijk voor de mensen die de randstad willen ontvluchten. In de jaren 80 was er ook stadsvernieuwing en dat ging toen een stuk beter. Het wordt nu te steriel.

 40. Vandaag 15/6, is deze reactie van mij geplaatst in de rubriek opinie van de Helderse Courant. Volgens de spelregels mag de redactie schrappen in reacties.
  Dat respecteer ik. Hierbij mijn ongecensureerde ingezonden brief.

  Onze bestuurders

  Over elkaar heen struikelen zij met mededelingen over hoe het in de toekomst moet of zal gaan met het parkeerbeleid in de stad.
  De een presenteert plannen voor een revitalisering van het Marinemuseum, de ander heeft het over het slopen van de kroonpassage ten gunste van parkeren in de binnenstad.
  Ze hebben gemeen dat het de parkeercapaciteit raakt.
  De plannen voor het Marine museum dragen bij aan pakweg een vermindering van 100 parkeerplaatsen!
  De marine verwacht met de plannen meer bezoekers te trekken!
  Een integraal parkeerbeleid ontbreekt, of men is hier niet toe in staat.
  De burger wordt steeds een deel plannetje al of niet bewust voorgelegd het geheel ontbreekt, telkens weer.
  Tal van gebouwen zijn in de afgelopen decennia gesloopt, of worden binnenkort gesloopt ik ga ze niet noemen.
  Het geeft aan dat er in Den Helder al decennia lang sprake is van een chaotische planning.
  Nu het idee om de Kroonpassage te slopen echt te gek voor woorden.
  Als er in Nederland een stad genoemd mag worden waar een overdekt winkelcentrum niet een luxe is, is dat Den Helder!
  Het kan niet anders gezien worden dan kapitaalvernietiging.
  De relatie van het in aanbouw zijnde” Food” Station” is er en zal bij sloop van de Kroonpassage niet levensvatbaar zijn.
  Je zal maar ondernemer zijn in Den Helder.
  Schaamteloos!
  Bestuurders ga ook eens naar Den Haag om wat geld op te halen om de belabberde bereikbaarheid van den Helder te verbeteren.
  Dat werd ook gedaan door de Burgemeesters van onze grote steden, ze werden met veel onthaal ontvangen!
  Jammer dat onze burgemeester niet is meegegaan, hij had best wel in de kofferbak gepast!

  Martien Rietveld

Comments are closed.