Zaalvoetbaldames willen terug naar de Eredivisie

0

Den Helder heeft een echte zaalvoetbalhistorie. Gaan de oude tijden dat de Watervogels dames in de Eredivisie zaalvoetbalden, en kampioen van Nederland werden, weer herleven? Als het aan de ambitieuze zaalvoetbal damestak van Zeemacht ligt wel.

Han Vaalt, de nieuwe teammanager vertelt: “Zelf heb ik een basketbal achtergrond, maar mijn beide dochters zaalvoetbalden eerst bij Watervogels en zijn daarna overgestapt naar Zeemacht. Ik werd door Dick van stralen en Ferry van Loon gevraagd om teammanager te worden en heb uiteraard eerst met het thuisfront overlegd. Al snel werd ik gegrepen door de enthousiaste plannen om het dames zaalvoetbal In Den Helder weer naar het hoogste niveau van Nederland te brengen.”

De ambitieuze plannen zijn in april in gang gezet. Het begeleidingsteam, bestaande uit Dick van Stralen (hoofdtrainer), Ferry van Loon, Patrick Bachet (beiden assistent-trainer), Han Vaalt en Mirelle Voorthuizen (beiden organisatorische duizendpoten) hebben de plannen uitgewerkt. Daarna is als doelstelling uitgesproken om zo spoedig mogelijk, maar zeker binnen drie jaar, promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen.”

Ervaring en talent
Han Vaalt vervolgt zijn verhaal: “Door allerlei omstandigheden speelt een aantal goede Helderse zaalvoetbalmeiden buiten Den Helder, in Alkmaar en Hoorn. We hebben een aantal van deze spelers benaderd, zoals de gezusters Kwast, Fabienne Vaalt, Chantal Boon (allen met Eredivisie ervaring) en zij waren bereid om volgend jaar hun zaalvoetbalkunsten in het Zeemachttenue te vertonen. Maar ook talenten zoals Lean Homburg (waaraan nadrukkelijk getrokken werd door Eredivisieploegen) zijn behouden gebleven voor onze vereniging. We hebben momenteel een selectie van 22 meiden met een juiste mix van jeugdig talent en routine om twee teams te vormen die beiden het komende seizoen in de hoofdklasse gaan spelen (een na hoogste klasse van Nederland).”

“We zijn ons traject gestart in april om spelers te benaderen, sponsors te overtuigen en het Zeemacht bestuur achter onze ambitieuze plannen te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat door het aantrekken van een bekende hoofdtrainer in de vorm van Dick van Stralen en het hebben van succes, we een nog grote aantrekkingskracht krijgen. Voor de goede orde, alle meiden betalen contributie en wij doen niet aan vergoedingen, maar door het kweken van teamgeest en saamhorigheid willen we het verschil maken. We hebben binnenkort een barbecue om een nog hechtere selectie te krijgen en daar zijn de sponsors ook voor uitgenodigd.”

Betrokkenheid
“Door het geven van clinics willen we onze betrokkenheid met de Helderse samenleving tonen en het publiek voor ons winnen. We zijn al een aantal maanden twee keer in de week flink aan het trainen en gaan nu van een welverdiende vakantie genieten. In augustus pakken we de zaak weer op, met onder meer een trainingsweekend en in september zijn we dan klaar voor de competitie. Ik hoop op volle tribunes in sporthal De Brug, een fel meelevend publiek, waardoor een echte zaalvoetbalsfeer gecreëerd wordt en dan komen de resultaten vanzelf!”