Zevende Rondje Cultuur Huisduinen

0

Huisduinen – Voor de zevende keer vindt zondag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur het Rondje Cultuur Huisduinen plaats. Het belooft een bijzondere aflevering te worden van het evenement dat door het hele dorp enthousiast is omarmd. Om 10.30 verricht Commandeur b.d. Kees Boelema Robertus, directeur van het Marinemuseum, de opening in het dorpshuis.

In het Dorpshuis presenteert Piet Van Doesburg zijn expo Nautische cartoons. Het thema Nautisch krijgt een vervolg in het Huisduinerkerkje, waar Nautische ornamenten worden getoond. In het dichtershuisje aan de Zeeweg nr. 21 zal de dichter des Vaderlands, Tsead Bruinja, aanwezig zijn. Naast hem zal een dichterscollectief met een aantal nieuwe namen het programma vullen. In de loods op het voormalig O.S & O terrein in de R.W.v.d.Wintstraat exposeren leden van de fotowerkgroep Den Helder hun nieuwste foto’s.

Het enthousiasme onder de deelnemers en bezoekers is onverminderd groot, hetgeen mag blijken uit het aantal aanmeldingen van bestaande en nieuwe tuinen. Het rondje bestaat uit een fiets-/wandelroute op Huisduinen waar men op een groot aantal locaties kennis kan maken met alles wat Den Helder en Huisduinen in het bijzonder te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Op 29 adressen in privé tuinen en gebouwen worden creatieve vormen als beeldhouwen, keramiek en schilderijen getoond, daarnaast wordt op diverse locaties gemusiceerd. Dorpsbewoner Jack Ambriola zal een aantal historische rondleidingen door het dorp verzorgen.

Ook de inwendige mens wordt deze dag niet vergeten. De hotels en restaurants bieden zijn geopend en in een privé tuin kan een ieder genieten van eigen gebakken taart met koffie. Alle meeropbrengsten van deze dag komen ten goede aan verfraaiing van het Dorp. Voor het volledige programma en de adressen van de diverse locaties: www.rondjecultuurhuisduinen.nl.