11,8 Miljoen winst voor Noordwest Ziekenhuisgroep

1

Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft 2018 afgesloten met een positief jaarresultaat van 11,8 miljoen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat maandag is gepubliceerd. In 2017 werd nog een positief resultaat behaald van 14,9 miljoen euro.

De raad van toezicht heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2018 van Noordwest goedgekeurd. “In dit jaar zijn veel mooie zaken gerealiseerd, waarbij ook een fors beroep is gedaan op medewerkers en artsen naast de reguliere werkzaamheden. Ondanks die extra werkzaamheden is de waardering door de patiënten onverminderd hoog. Wij spreken dan ook onze bijzondere waardering uit aan alle medewerkers en artsen die dag in – dag uit klaar staan voor Noordwest en de inwoners van Noord-Holland Noord. De belangrijkste hoogtepunten zijn samengebracht in een online jaaroverzicht.”

Uit dat overzicht blijkt onder meer dat er meer dan vijfduizend personen werken bij de Noordwest Ziekenhuisgroep. Naast de 4.325 ‘gewone’ medewerkers zijn er nog 325 medisch specialisten en 621 vrijwilligers. Hun inzet wordt verdeeld over de zes locaties. Het rapportcijfer dat patiënten het ziekenhuis geven (op het gebied van tevredenheid) is een 8,4.

Goed jaar
“Met een positief resultaat van €11.8 miljoen euro kunnen we ook vanuit financieel perspectief 2018 als een goed jaar beoordelen. Net als voorgaande jaren tekenen we hierbij aan dat dit in absolute cijfers een fors bedrag is, maar in percentage van de omzet ongeveer 2,5% bedraagt. Noordwest moet de komende jaren blijven sparen om haar ambities op het gebied van bouw en ICT waar te kunnen maken. Investeringen die noodzakelijk zijn om de goede patiëntenzorg te kunnen blijven waarborgen. Gezien het hoofdlijnenakkoord waarin is afgesproken dat de uitgaven aan ziekenhuiszorg op landelijke niveau niet stijgen, liggen er genoeg uitdagingen om positief rendement vast te houden.”

Bekijk hier het jaarverslag

1 REACTIE

  1. Op pagina 23 (van de 42) wordt onder 3.1 vermeld: “Het boekjaar 2018 wordt afgesloten met een positief bedrijfsresultaat van € 1,8 miljoen.”
    Dat zal op termijn dan wel een Freudiaanse vergissing blijken ….

Comments are closed.