3e Editie geheim Diner en Blanc

0

Den Helder – voor het derde jaar wordt op 29 juni het Diner en Blanc georganiseerd in Den Helder. Aan de gasten van de vorige editie is gevraagd nieuwe gasten voor te dragen.

Het Diner en Blanc is een verrassend, inspirerend, artistiek en culinair initiatief dat elk jaar op een wisselende, geheime locatie plaatsvindt. Er worden geen politieke, charitatieve of commerciële doelen nagestreefd. Alle bijdragen en inspanningen ten behoeve van het Diner en Blanc zijn spontaan en onbaatzuchtig. Het Diner en Blanc kent geen organisatie en sprekers.

Het Diner en Blanc is een samenkomst van mensen die, even los van de waan van de dag, verbondenheid, vriendschap en respect vieren. Laat je inspireren, vier het leven! De oorsprong van het Diner en Blanc ligt in 1988 in Frankrijk. In Nederland is het inmiddels uitgegroeid tot een groots festijn met steeds nieuwe elementen.

Picknick
Alle gasten zijn in het wit gekleed en ook alle accessoires voor de maaltijd bevatten veel witte elementen in de vorm van tafelkleden, borden, kaarsen, bloemen en overige aankleding. Het is één grote picknick waar meegebrachte tafels en bistro stoeltjes zorgvuldig gedekt en versierd worden. Traditiegetrouw wordt hierna het diner geopend door het zwaaien met witte servetten en kan begonnen worden met het nuttigen van de zelf gemaakte drie gangen diners en drankjes. Onverwacht entertainment is ook onderdeel van de avond en vindt volledig belangeloos plaats.

De afloop van het diner wordt aangegeven door het samen aansteken van de sterretjes, de viering van het licht! Aan het einde van de avond wordt alles opgeruimd en zonder enig spoor van aanwezigheid wordt de locatie verlaten. Alsof het Diner en Blanc nooit heeft plaatsgevonden zijn de deelnemers aan de picknick weer verdwenen.

Deelname aan het witte feest is vertrouwelijk en de deelnemers hebben inmiddels een uitnodiging gehad. Het is niet de bedoeling deze met anderen te delen.