Automobilist scheurt weg en wil vechten met de politie

47

Den Helder – Agenten stonden dinsdagochtend rond 10.15 uur bij het station, toen het geluid van piepende banden de aandacht trok. Dit kwam van een auto welke zeer hard en gevaarlijk reed door de Beatrixstraat. Op het moment dat de agenten er achteraan gingen kregen ze ook van andere personen meldingen over het rijgedrag van de bestuurder van deze auto.

De politie ging achter de man aan, maar deze wilde niet stoppen, waarna een korte achtervolging volgde. Een oplettende vrachtwagenchauffeur wist zijn wagen dusdanig neer te zetten dat de man wel moest stoppen. De man stopte en wilde wegrennen, maar kon dankzij de inzet van pepperspray worden gestopt. Hierna wilde hij met de agenten vechten, maar zonder veel geweld konden ze hem aangehouden. Ook hierbij kreeg de politie hulp van een oplettende burger.

De 35-jarige man testte positief op het gebruik van THC en Metamfetamine, van hem is bloed afgenomen. Onderzocht wordt of er ook een medische oorzaak voor zijn gedrag was en derhalve is hij overgedragen aan de medewerkers van de GGZ. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Deze had hij overigens nog niet zo lang geleden terug gekregen nadat deze eerder was ingevorderd vanwege het rijden met drugs op.

Pluim
“Naast het goede optreden van de collega’s is ook het handelen van de vrachtwagenchauffeur een pluim waard”, meldt de politie via Facebook. “Hij heeft mogelijk erger voorkomen, dus dit mag extra belicht worden! Helaas weten wij niet wie het is. Tevens dank aan de burger die ons heeft geholpen bij de aanhouding!”

47 REACTIES

 1. Goed optreden van de politie. En zeker ook de vrachtwagen chauffeur en de man die bijstond. Zou ik ook doen.
  Pluim!!

  • ze rijden hier al jaren als mongolen, het is tijd dat handhaving hier eens aandacht aan besteedt, geen prio ze gaan liever voor de burgemeester op jacht naar financiële delicten, brengt meer op…….

   • RB.. ik kan je mening vaak delen maar in dit geval even niet.
    Ik denk dat hier knap is opgetreden en gehandeld.
    De chauffeur van de vrachtwagen… de burger… en ook de politie, die snel deze mongool van de weg heeft gehaald.
    Er is veel dat niet deugd… maar niet alles hoeft afgekraakt te worden 😉

    • Ad, volkomen met u eens, mijn ietwat negatieve reactie was ook meer algemeen want naast deze mongool rijden er nog veel meer rond hier, en die lijken er nog steeds mee weg te komen, dit was zeker een goed optreden van ieder, hoop dat we dit soort aanhoudingen nu vaker gaan zien

  • Volgens de laatste berichten op het nieuws , schijnt het heel goedkoop ter introductie van deze rotzooi te worden aangeboden. Methamfetamine, is een zeer verslavend gevaarlijk middel.

  • Je kan die zooi gewoon zelf maken dus is niet alleen in den helder hoor

 2. waar blijft de linkse knuffelkliek nu met “je moet niet straffen maar belonen”?
  ben benieuwd namelijk wat voor beloning ze willen geven aan deze volkomen idioot…..

  • @ RB, u kent het verschil niet tussen kinderen/jongeren die je (hopelijk) nog kan corrigeren door ze te helpen in plaats van tussen het oudere geteisem opsluiten waar ze alleen maar slechte dingen van kunnen leren, en een 35-jarige die al herhaaldelijk de fout in is gegaan?

   • ik weet het verschil donders goed maar ik weet ook dat je als je kinderen / jongeren beloont voor slecht gedrag dat ze in de latere jaren het verschil niet meer kennen tussen goed of slecht omdat dat ze nooit is geleerd door de linkse knuffel kliek, en zie hier het resultaat van jarenlang knuffelen en belonen……
    neem maar van mij aan dat dit dagelijkse kost gaat worden….

    • Dus een jongere in een situatie plaatsen waarin hij van zijn foute gedrag kan leren in plaats van hem op te sluiten tussen de echte criminelen noemt u ‘knuffelen’ en ‘belonen’, duidelijk. Misschien moest u zich maar eens informeren wat zo’n ‘knuffel’straf eigenlijk is, het lijkt erop dat u geen idee hebt, u roept maar wat omdat het zo lekker weg bekt.
     En nogmaals, wat heeft dat ‘geknuffel’ van jongeren te maken met een 35-jarige?

     • kent u het spreekwoord jong geleerd oud gedaan?
      .
      i rest my case….. beloont u de jonge overtreders maar gewoon door hoor, spugende jongeren een speciale (gratis) bus geven etc etc, we zien over een tijdje wel wie gelijk krijgt…. zal mijn tijd nog wel duren maar de huidige (niet criminele) jeugd zal de rekening krijgen….

     • Ja RB, dat spreekwoord ken ik. U bent dus van mening dat we jongeren maar moeten opsluiten, kunnen ze het ‘vak’ tenminste goed leren van de oudere criminelen? Trouwens is de jeugdcriminaliteit al jaren aan het dalen, dus dat geknuffel zal wel geholpen hebben .. of zijn dat weer cijfers waarvan u niets wil weten omdat ze niet kloppen met uw wereldbeeld?
      En nogmaals, wat heeft het ‘geknuffel’ van jongeren te maken met een 35-jarige man?

     • CBS manipuleert cijfers…… net als u uitspraken verbuigt, ik heb het nergens over dat ik jongeren wil opsluiten, ik heb het er over dat u met uw knuffelaars jonge overtreders wilt belonen ipv straffen, dat is een behoorlijk verschil
      .
      zoals eerder, we spreken over een jaar wel weer…..
      .
      die 35 jarige is ook een knuffel jongere geweest…..

     • Ja hoor, de cijfers van het CBS staan u niet aan dus het het CBS manipuleert. Ik verbuig helemaal niets als ik vraag of u jongeren dan wil opsluiten, ik stel u een vraag want volgens u is een HALT-straf blijkbaar geen straf maar een beloning.
      Weet u eigenlijk wel wat een HALT-straf is, en wat de bedoeling ervan is? Het is nou echt niet dat ze een ijsje krijgen en een aai over hun bol, zoals u lijkt te denken.
      En wat dat ‘die 35-jarige is ook een knuffel jongere geweest’ betreft, wou u soms zeggen dat soortgelijke overtredingen niet plaatsvonden voor het ‘linkse geknuffel’? Criminaliteit is een uitvinding van de laatste 50 jaar, ingevoerd na het geknuffel van het kabinet Den Uyl of zoiets?

     • geef maar een bus aan spugende raddraaiers, probleem “opgelost” (voor een paar weken, totdat ze meer willen, dan is het niet meer te overzien)…… groen links geknuffel gaat dit hele land naar de filistijnen helpen, u wilt dit niet onder ogen zien maar we komen elkaar nog wel eens tegen, dan is het te laat maar zoals eerder vermeld het zal mijn tijd nog net wel duren…..

 3. @ Rb, Geeft precies aan , wat voor opvoeding u gekregen heeft, of juist niet .

 4. Ben het voor 100% eens met RB. Door al dat geknuffel gaat de hele Nederlandse samenleving naar de Filistijnen.
  De gevangenissen zijn bijna luxe hotels hier,niet voor niets willen gestraften welke in een buitenlandse gevangenis zitten zo snel mogelijk naar een Nederlandse bajes.Mijn idee is,lekker laten zitten waar ze zitten.
  En het geknuffel met die slappe taakstrafjes mag voor mij ook wel stoppen.
  Taakstraf gekregen?Dan ook 12 uur per dag KEIHARD werken en niet simpel op een schoffel o.i.d. leunen!

  • Hou toch eens op met dat ‘de samenleving gaat naar de filistijnen’, jullie doen net alsof er geen criminaliteit bestond vroeger. Vroeger was er naar verhouding net zo veel criminaliteit, mogelijk zelfs nog meer dan nu, alleen wisten we dat niet. Toen wij jong waren waren er geen camera’s, geen opsporing verzocht, geen flitspalen, geen internet etc etc. Maar dat je het niet wist betekent niet dat er niets gebeurde.
   Deze gast bijvoorbeeld, of we daar vroeger iets over zouden hebben gelezen is nog maar de vraag. Het is dat die gepakt werd, daarom zou er vroeger een kleine kans zijn geweest dat we het in de krant zouden lezen. Tegenwoordig lees je alles op internet, dus ook als die niet betrapt zou zijn zou vrijwel de hele stad het weten, terwijl het vroeger alleen de mensen waren die het zagen gebeuren en de kleine groep aan wie dat door werd verteld.

   • Vroeger hing er een touwtje uit de brievenbus en was de achterdeur niet op slot.
    Nu is dat anders, om te voorkomen dat o.a. 35 jarige mannen onder invloed van THC en/of metamfetamine bij ons naar binnen sluipen. 😉

    • Beste Judge, dat hing toen, net als nu, ervan af waar u woont en hoeveel spullen van waarde u in huis hebt. De ‘gewone’ mensen oftewel arbeidersgezinnen hadden vroeger niets dat de moeite van het stelen waard was, voor hen maakte dat niet uit, terwijl de enkeling die wel een TV of platenspeler had zijn deur wel op slot deed. Tegenwoordig heeft ieder gezinslid een smartphone en een laptop, en onder de TV staat minimaal een spelcomputer, als je dat allemaal nieuw moet kopen ben je een hoop geld kwijt, ja dan doe je deur wel op slot. Dat is dus niet omdat er vaker ingebroken wordt, dat is omdat iedereen veel meer waardevolle spullen in huis heeft en die beschermen wil.

   • Dat kan dan wel waar wezen wat u zegt, maar in uw vroegere tijd , waren al die geestverruimende middelen er ook nog niet in de hoeveelheden en verschillende soorten , als dat ze nu beschikbaar en verkrijgbaar zijn .

   • Oja, om nog even historisch-humoristisch op de Filistijnen terug te komen ….

    Verder terug in de geschiedenis – wat we hier altijd graag doen – , ‘ging’ het land Kanaän naar de Israëlieten (Israël), terwijl de Filistijnen daar aan de middellandse zee kust leefden.
    Daarna veranderde de naam van het land in Palestina onder de 2e diaspora waarbij de Israëlieten grotendeels naar Europa vertrokken.
    14 mei 1948 werd in Palestina de staat Israël gesticht, waarna de Palestijnen – in oorlogstoestand -werden verdreven en/of op de vlucht sloegen.
    Hoeveel Palestijnen er in Nederland woonachtig zijn, is moeilijk te achterhalen; zo moeilijk, dat beweren dat Nederland naar de Filistijnen gaat, wel een erg boud is. 😉

    “Ik ben Palestijn” in het Arabisch vertaald: “Ana Filastiniun”
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Palestina_(regio)
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Diaspora_(antropologie)

 5. Die taakstraffen , hebben wel degelijk nut. En dan heb ik het niet over een perkje schoffelen wat wij ze zien doen. Taakstraffen , komen ook op je strafblad te staan , en kunnen grote gevolgen hebben voor je toekomst. Een taakstraf op je naam , kan je bij een sollicitatie wel eens je toekomstige baan (kop) kosten. (vertel het , of leg het je toekomstige baas maar eens uit , waarom je die taakstraf hebt gehad) Grote kans , dat die zegt , voor jou een ander.

  • En ook tronie met naam op het www, dan weten ook andere met wie ze temaken hebben.
   Moet alleen die AVG aangepast worden.

  • Beste e
   het tuig, waar die raddraaiers vaak uit bestaan, en laten we het beestje maar noemen, het getinte schorem dat hier aan de uitkering hangt….. vinden een aantekening op hun strafblad juist een aanvulling op hun status.
   en in het verloop van “een baan krijgen”. . . dat is de grootste grap. juist dát volk gaat er prat op om maar zo lang mogelijk helemaal “niets” te doen en maar vooral de handjes ophouden. maatschappelijk gezien een waarde NUL !
   groen links en z’n kornuiten zijn hier idd knap schuldig aan door de grens maar zo wijd mogelijk open te zetten voor die ras-profiteurs.
   maar ja…. met oogkleppen kijken is ook zo’n linkse tik…

   • Nou dan, dan heb ik toch gelijk ? In de ogen van de personen , die u hier boven noemt, heeft een taakstraf dan toch hun nut. Blijkbaar doen deze personen dan toch wel hun uiterste best om hun lijstje zo snel mogelijk vol te krijgen om zo op hun gemak zonder te moeten werken, de AOW leeftijd te halen. Pensioen zullen ze niet krijgen ,want dat bouwen zij niet op en een volledige AOW ook niet , omdat zij in sommige gevallen zoals u die hier boven omschrijft , niet hun hele leven in Nederland hebben gewoond. Dus moeten zij op hun oude dag nog gaan stelen om in leven te blijven. En dan komt hun crimineel opgebouwde lijstje van taakstraffen misschien toch nog van pas. Gezien de steeds oplopende leeftijd waarop mensen met AOW/Pensioen gaan , kweken we hier een generatie van geheel nutteloze uitgerangeerde mensen, die je straks op elke hoek van de straat hun hand ophoudend zal tegen komen.

   • Ad, nou zou ik toch graag willen weten wie u bedoeld met ras-profiteurs voor welke groen links & co de deur open zou hebben gezet. Want diegenen die achter elkaar buitenlanders binnenHALEN zijn juist de rechtse partijen, dat deden in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw tot het kabinet Den Uyl er een einde aan maakte, dat deden ze tot de 90er jaren door illegalen werk te geven tot het kabinet Kok daar een einde aan maakte, en dat deden ze in de afgelopen jaren met arbeiders uit MOE-landen, want die zijn goedkoper.
    Of doelt u soms op de asielzoekers, en vergeet u hierbij dat die niet gehaald zijn maar helemaal vanzelf komen? Graag enige duidelijkheid, want aan herhaling van dat soort populistische retoriek is niet echt een touw aan vast te knopen.

 6. CBS manipuleert inderdaad de cijfers. Dat klopt ook RB. Je kunt behoorlijk goochelen met cijfers en vraagstelling. De criminaliteit is nog nooit zo hoog geweest als nu. Reken maar dat als er een oud omaatje overvallen of een leraar in elkaar geslagen was of een buschauffeur ergens in je woon omgeving….dan hoorde je dit echt wel hoor en zonder internet. Al vele jaren worden we voorgelogen.

  • Theo, ik denk niet dat het CBS de cijfers kan manipuleren, laat staan ermee goochelen, ze verwerken alleen maarde aangeleverde cijfers in grafieken. Het manipuleren en goochelen komt door de interpretatie van de door hun geleverde grafieken. Neem bijvoorbeeld de heer Wilders, die is daar heel goed in. Zo werden er altijd al meer misdrijven gepleegd door mensen uit achterstandswijken, ongeacht hun huidskleur of geloof, dat is van alle tijden en van overal ter wereld, niet alleen in Nederland. Desondanks maakt Wilders daar heel handig gebruik van om de huidige bewoners van de achterstandswijken, en dan met name de getinte medemens en niet de blanke die ook verhoudingsgewijs crimineler is, in een slecht daglicht te plaatsen, zo’n zondebok is immers altijd handig bij het winnen van stemmen (ook dat is trouwens van alle tijden en overal ter wereld!). Het zijn dus niet de CBS-cijfers die liegen, het zijn de mensen die deze cijfers naar eigen goeddunken interpreteren.

   En ja, als er een omaatje bruut wordt overvallen, of een leraar of buschauffeur in elkaar wordt geslagen was, en is, de kans een stuk groter dat je het de volgende dag in de gedrukte krant leest dan bij dit nieuwsbericht. Maar ook dan hangt het, net als vroeger, ervan af wat er voor de rest is gebeurt en of er ruimte voor overblijft. Tegenwoordig is dat geen probleem, wat de gedrukte krant niet haalt staat gewoon op het internet, maar vroeger moest de redacteur een keuze maken, het aantal pagina’s van een krant stond vast en vol is vol. Het idee dat er vroeger minder gebeurde dan nu komt dus voor een groot gedeelte daarvandaan, we wisten het gewoon niet want het was niet belangrijk genoeg om de krant te halen. Vooropgesteld is hierbij dat je dan ook inderdaad de krant leest, van voor naar achter, en niet alleen de dik gedrukte koppen en plaatjes bekijkt. Daarnaast, in 1950 woonden er 10 miljoen mensen in Nederland, nu zijn het er 17 miljoen, uiteraard is er dan meer criminaliteit.

   @ Judge X, kijk nog eens goed wanneer de daling inzet. Die begint in 2003 en blijft, op een kleine oprisping na, sindsdien dalen. Tegelijkertijd zie je dat het aantal geregistreerde verdachten ineens heel hard oploopt en pas tegen 2010 weer onder de 400.000 uitkomt.

   • Monique, het spijt me, maar ik ben het echt niet met je eens. Ik respecteer je zienswijze. ( zo zag ik het enkele jaren geleden ook nog hoor) Maar ik ben radicaal omgedraaid na steeds meer in de keuken van de overheden te hebben gekeken. De kranten/NOS/Jinek/DWDD en dergelijke lees en kijk ik ook niet meer of met diepe wantrouwen. Ook de staats CBS cijfers zijn/worden gemanipuleerd. Dat wordt gedaan in de voor op dat moment gunstigste winden. Een heel ander voorbeeld…de “Staats” loterij….de prijs viel op niet verkochte loten weet je nog. En dat is onze overheid/staat. De PC ziet in een paar seconden welke loten dat zijn. Wat ophef over geweest en tot de orde van de dag weer. Onder de mat en stil. Terwijl als je hierover nadenkt het gewoon oplichting/diefstal is. Er zijn helaas voorbeelden te over die aantonen hoe onbetrouwbaar politici/overheid is. Ieder veegt zijn eigen straatje schoon. ( hoewel er nog steeds 1 is die ergens voor blijft staan en nooit veegt in zijn straatje)
    Kleine krantjes zoals dit kunnen nog steeds wat, maar de grote jongens is allemaal bijna 1 pot nat. Een ze roepen allemaal hetzelfde zonder het ook maar te checken of dit klopt. Onder andere Reuters achterna rennen. Wilders benoemd in begrijpelijk nederlands wat iedereen verstaat. Beter als dat eitje die een gratis prive bus geeft aan nou ja…zeg maar…overlast gevend tuig in Drenthe Groningen

    • Dat is dan mogelijk het verschil, ik bekijk alle media van huis uit met ‘gezond’ wantrouwen, en lees of kijk het nieuws vanuit verschillende invalshoeken, met het idee dat de ‘waarheid’ ergens in het midden ligt. Het CBS zelf vertrouw ik wel enigszins, maar niet altijd de mensen die de cijfers aanleveren, en als de uitkomst geïnterpreteerd wordt door politici is dat vertrouwen zo goed als weg.
     Wat de staatsloten aangaat heb ik me altijd afgevraagd hoe mensen zo dom kunnen zijn. Als er een jackpot is die oploopt omdat die niet gevallen is spreekt het voor zich dat die op een niet verkocht lot is gevallen. Als die alleen op verkochte loten kan vallen moet die iedere keer vallen, en kan die cq ook nooit oplopen, niet waar? Het feit dat je politici/de overheid over het algemeen met wantrouwen dient te benaderen (imho) helpt dan niet echt mee, maar in dat specifieke geval was al die kretologie dus misplaatst, dat was een gebrek aan logisch denkvermogen bij het publiek en de kopers van de loten.
     Wat dat busje betreft, tja, als bestuurder/overheid ben je mi dan gevangen tussen wal en schip, enerzijds denk je dat ze maar met z’n allen moeten gaan lopen maar anderzijds zitten daar ook moeders met jonge kinderen tussen die nooit iemand kwaad hebben gedaan, hoe los je dat op? Vanaf de zijlijn wat gaan roepen is lekker makkelijk, zo’n onmogelijk probleem oplossen zonder onschuldigen nodeloos te kwetsen is andere koek.

 7. Wanneer wij burgers een maand de waarheid
  voorgeschoteld zouden krijgen ,brak er direkt een burgeroorlog uit in Nederland.

  • Haha…inderdaad Roan. Maar dat is in de hele historie echt nooit gebeurt. Politici of regenten of de edelen….tja..
   Een schavot kan ik nog wel timmeren voor deze lieden en gratis tomaten.

 8. De meth is al jaren in den helder maar ze zouden toch meer onderzoek moeten doen naar het verslavingsrisico en gevaarlijke stoffen in die keuken troep. Kun je beter laboratorium kwaliteit speed gebruiken of een pilletje nemen

Comments are closed.