DHA-A leader
DHA-A leader

Bibliotheek op zoek naar vrijwilligers

Den Helder – KopGroep Bibliotheken is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de vestigingen in Julianadorp en De Schooten. Deze vrijwilligers zijn tijdens openingstijden aanspreekpunt voor de bezoekers.

Er wordt gezocht naar mensen die het leuk vinden om in een bibliotheek te werken, die klantgericht zijn en communicatief zijn ingesteld. Het is belangrijk om de Nederlandse taal goed te beheersen en ook wordt basiskennis van de computer gevraagd.

Een bibliotheekvrijwilliger beantwoordt eenvoudige vragen van klanten en is verantwoordelijk voor het opruimen en controleren van de collectie. Van de vrijwilligers wordt een behoorlijke mate van zelfstandigheid verwacht. KopGroep Bibliotheken biedt vrijwilligers een inspirerende werkomgeving, een gratis bibliotheeklidmaatschap, een kerstattentie en de mogelijkheid om deel te nemen aan een trainingsprogramma.

Geïnteresseerden kunnen een informatie opvragen via info@kopgroepbibliotheken.nl of een reactieformulier invullen op de website www.kopgroepbibliotheken.nl.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

4 reacties

 1. Judge X

  ‘Werkomgeving’ ? …., tja het moet uit de lengte of de breedte hè, meebetalen aan de jaarlijkse financiële tekorten en ook nog een ‘participatie-werkplek’ met leuke attenties.
  Wie wordt daar nu niet enthousiast van ….

  Reply
 2. juttertje 51

  de mooiste bibliotheek van de wereld ze kunnen niet zonder het subsidie infuus en vrijwilligers is net de schouwburg draait ook op de subsidie slang en zitten in de vijver van de gewone ondernemers te vissen gesubsidieerde concuretie

  Reply
 3. ‘t kan erger

  Ik vraag me af waarom vrijwilligers dit moeten gaan doen. Waarom is dit niet gewoon een betaalde baan?
  Werken de mensen in School 7 ook voor een leuke kerstattentie?

  Reply
 4. medusa

  De omschrijving van deze “vrijwilligers-job”is bijna identiek aan de baan van de betaalde krachten.
  Als ik daar (als betaalde kracht) zou werken zou ik me behoorlijk ongerust gaan maken over baanzekerheid.
  De klant doet al heel veel zelf, nu nog een paar vrijwilligers aanstellen en dan kunnen de meeste betaalde krachten worden wegbezuinigd, toch……..?

  Reply

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.