Bijeenkomst Wijkplatform Julianadorp over groen

3

Julianadorp – Iedereen wil graag een groene omgeving, een mooie boom voor wat schaduw in de zomer en gras om op te spelen. Groen in de wijk is ook heel belangrijk voor alle fauna en de afvoer van regen. En dat gaat iedereen aan. Vandaar dat het ook onderwerp is van de volgende bijeenkomst van het Wijkplatform Julianadorp.

Veel voor- en achtertuinen zijn met tegels gevuld, dat is makkelijk in het onderhoud, wat ook wat waard is in deze drukke tijden en het is ook de trend van deze tijd. “Tijdens de bijeenkomst van het Wijkplatform Julianadorp op 20 juni willen we laten zien dat het ontstenen van de tuin belangrijk is voor de woonomgeving, maar ook leuk en leerzaam kan zijn”, aldus een woordvoerder van het platform.

“Wat doet de gemeente en wat kun je zelf doen. Bewonersparticipatie wordt steeds belangrijker, de gemeente wil zich niet overal mee bemoeien, maar kan wel ondersteunen bij vragen en met praktische tips. We geven het woord aan diverse groenmensen van de gemeente Den Helder en we kijken naar de omgevingsvisie van Julianadorp en het ons omringende groen.”

Deze informatieve avond is op donderdag 20 juni om 19:30 uur (inloop 19.00 uur) in het Dorpshuis in Julianadorp.

3 REACTIES

  1. ik had ook te veel tegels in mn tuin,meer dan de helft vervangen door planten en ik heb zogoed als geen onderhoud eraan..alleen wat kweek en heremoes plukken en veel inheemse planten erin nu nog water opvangen voor de droge periodes en ik heb een voorbeeldtuin xD

Comments are closed.