Blind lunchen voor het goede doel

2

Den Helder – Visio Den Helder organiseert dit haar op Willemsoord de actie ‘blind lunchen’. Op vrijdag 21 juni vindt de derde editie plaats van deze bewustwordingsactie. Koninklijke Visio is inhoudelijk partner van het Oogfonds voor dit project. De opbrengst van alle acties gaat naar wetenschappelijk oogonderzoek.

In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers een simulatiebril opzetten waardoor ze niets of nauwelijks kunnen zien. Op die manier kan iedereen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De landelijke actie creëert maatschappelijke bewustwording voor blinde of slechtziende mensen. Dit is essentieel om meedoen mogelijk te maken voor deze groep mensen in de samenleving.

Visio organiseert op Willemsoord een eigen actie: met een simulatiebril samen lunchen om te ervaren welke uitdagingen blinde en slechtziende mensen tegenkomen. Naast bewustwording is het doel van de actie professionals in de regio te informeren over Visio in Den Helder en de mogelijkheden die visuele revalidatie biedt. Onder het genot van een gratis lunch worden kennis en ervaringen gedeeld. Een vrijwillige donatie voor “Blind voor 1 dag” wordt gewaardeerd. Doneren is mogelijk via de speciale actiepagina of via de donatie box ter plaatse.

Inschrijven
Er is ruimte voor 40 personen. In verband met de inkopen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan uiterlijk tot zaterdag 15 juni door een mail te sturen naar heerhugowaard@visio.org onder vermelding van Visio lunch Willemsoord. Vermeld naam, functie, bedrijf en het aantal collega’s dat meekomt. Rond 18 juni worden de bevestigingsmails met meer informatie verzonden.

Meer informatie is te vinden op de website.

2 REACTIES

  1. Mijn voorstel is om meteen het College (1 Burgemeester en 7 Wethouders) en de Raad (31 Raadsleden) hier voor te nemen want in het land van de Blinden is eenoog Koning. Kunnen ze compleet lunchen en nadenken op Willemsoord.

    • Nadenken Ed moet je aan een paard overlaten, die hebben een veel groter hoofd. Maar de personen die jij hier boven benoemd , die hebben het licht toch al gezien.

Comments are closed.