Blokdijk wint 65e Tour de Lasalle

0

Den Helder – Kay Blokdijk van de Erik Welkers ploeg en afkomstig uit ’t Veld heeft zondag de 65e editie van de Tour de Lasalle op zijn naam geschreven. Hij moest de overwinning in het afsluitende criterium laten aan Jouri Klous, maar hield genoeg over voor de eindzege. Blokdijk won niet alleen het algemeen eindklassement en dus de gele trui, maar ook het klassement van de Sportklasse. Bij de amateurs ging de zege naar Joeri Klous. Bij de meisjes Nieuwelingen won Maureen Arens en bij de Junioren vrouwen ging de eindoverwinning naar Leonie Bos.

Het was een mooie en zonnige dag en dus een prima dag om te koersen. De dames gingen om 12.00 uur gezamenlijk van start voor 48 kilometer. Isa Nomden ontsnapte tien ronden voor het einde uit het peloton, maar ondanks een uiterste inspanning lukte het haar niet Arens van de eindzege af te houden. Die mocht voor de derde en laatste keer de roze DHA/LOS leiderstrui in ontvangst nemen. De tweede plaats bij de Nieuwelingen was dus voor Nomden en plek 3 voor Juli van der Molen. Bij de junioren won Bos, voor Elisa Serné en Rixt Tol.

De heren gingen voor 56 kilometer en er gingen maar liefst 90 renners van start. De eerst vijf renners in het klassement stonden 20 seconden van elkaar, dus werd er een spannende wedstrijd verwacht. Helaas gebeurde dat niet, want het bleef tot het einde van de wedstrijd een compleet peloton. Verschillende renners probeerden het wel, waaronder opnieuw Raymond Bakker, maar werden keer op keer teruggepakt. De sprint werd gewonnen door Klous, voor Cor Visser en Jermo Agema.

Wethouder Peter de Vrij mocht aan het einde van de dag in gebouw 66, samen met tourmiss Mayke van Breda, alle prijzen uitreiken. De organisatie kijkt terug op een geslaagde jubileumeditie, die zondag nog extra werd opgeluisterd door speciale activiteiten georganiseerd door KeyKeg en Zeestad Staal.