Burgemeester Schuiling vertrekt naar Groningen

79

Den Helder – Koen Schuiling gaat Den Helder verlaten. Hij wordt de nieuwe burgemeester van de stad Groningen. De gemeenteraad van Groningen heeft dit maandagavond bekendgemaakt.

Schuiling is de aanbevolen kandidaat en daarmee de beoogd opvolger van waarnemend burgemeester Peter den Oudsten. Als de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken de aanbeveling overneemt, wat vrijwel altijd gebeurd, maakt de burgemeester van Den Helder spoedig de overstap. Den Oudsten is sinds 1 januari waarnemend burgemeester en heeft eerder aangegeven uiterlijk deze zomer te stoppen, zodra zijn opvolger bekend is. Inmiddels is bekend dat Den Oudsten tot oktober aanblijft.

De gemeente Groningen telt sinds 1 januari van dit jaar ruim 231.000 inwoners. Begin vorige maand werd al duidelijk dat Schuiling kandidaat was, maar velen gaven hem geen schijn van kans. Andere namen die genoemd werden waren namelijk Alexander Pechtold, Sharon Dijksma en Wilma Mansveld. Schuiling was eerder ook al VVD-fractievoorzitter en wethouder in Groningen.

Koen Schuiling vertrekt als burgemeester

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

79 REACTIES

 1. Eerst zien dan geloven, maar liever vandaag dan morgen .. wat zeg ik, liever gisteren dan vandaag.

 2. Ik zal hem niet missen. Maar om hem alle ellende toe te rekenen gaat te ver. Tijd voor een FvD burgemeester.

 3. Ik was er al bang voor; zo’n groot bestuurstalent houd je niet lang vast in een stad als Den Helder

 4. Medeburgers van Den Helder gefeliciteerd!!!
  Zijn ze in de gemeenteraad van Groningen nog dommer dan de gemeenteraad van Den Helder?
  Even Koen Schuiling opzoeken op Google en je krabt wel 3x achter je oren..
  Alleen nu nog even de huidige burgemeester op non-actief zetten. Immers is hij al maanden bezig met zijn vertrek, en heeft hij totaal geen binding meer met onze gemeente. Vanaf nu af aan zal hij onze gemeente allen nog maar meer schade brengen. Dus weg met hem, en nooit meer binnen onze grenzen van de gemeente toelaten.

  • Je vergeet de politieke vluchtelingen in Hollands Kroon te feliciteren!

    • Ik wacht het nog even af Andrea, iedere vertrekkende burgemeester van Den Helder wordt al jaren opgevolgd door iemand die nog twee keer zo slecht is. Twee keer zo slecht als Schuiling? Nou dan kom je zo ongeveer bij Dracula zelf uit….

 5. Heb je al zes keer onder je eettafel moeten schuilen voor een aardbeving, krijg je Schuiling als burgemeester (sorry ik drink zelden alcohol),

 6. Er bestaat dus een nog stommere raad dan die van Den Helder. De Koen uitzwaaidag moet maar een reguliere feestdag worden.

 7. Bedankt; Groningen met dit goede nieuws voor de burgers van Den Helder. Nu nog een burgemeester die orde op zakken stelt in Den Helder. Laat ik zeggen te beginnen met Zeestad bv

 8. Zijn er ünerhaupt wel burgemeesterskandidaten voor Den Helder te vinden?

 9. Ik weet wel een aantal kandidaten , ze spreken hier altijd namens de meerderheid en met veel kennis van zaken.Grijp je kans zou ik zeggen.

 10. Waar blijft de counter? Waarom roeren de ‘vrienden’ van Schuiling zich nu niet?? Of steunen die alleen de macht en niet Koen Schuiling?

  • die zitten op de stoep van t oude postkantoor een stuk koude “pizza” naar binnen te werken.

 11. Sinds Jan in ’t Velt (1825-1850) kunnen we dus binnenkort de 21 ste burgemeester in Den Helder verwelkomen.. Over de rol en betekenis van Koen Schuiling als burgemeester van Den Helder zal ik me, in tegenstelling tot voorgaande schrijvers, niet inlaten. Wens dhr. Schuiling in Groningen veel wijsheid, geluk en gezondheid toe,

  • Allemachtig … hou toch eens op met die ouwe koeien! … waar mag ik de geraniums naartoe sturen?

  • ik wens Schuiling het zelfde als hij ons wenst en dat is vast niet wat u net meld….

 12. “Schuiling is een echte verbinder” nos.nl/artikel/2289467-koen-schuiling-vvd-nieuwe-burgemeester-groningen.html Wat een leugen! Vertel dat maar aan bijvoorbeeld de 13 vrijwilligers van t wijkhuis die zijn opgestapt omdat deze nep burgervader niet de moeite nam om in gesprek te gaan na problemen daar. Hij heeft Rob Scholte en zijn gezin gewetenloos op straat gegooid en het pand in de armen gedreven van het geld. Hij heeft daarnaast het stadscentrum totaal laten vernielen en zonder enige spijt en uitleg wil hij vertrekken. Ik ga daar mensen inlichten en waarschuwen over deze man. Groningen verdient wel beter!

  • tsja… dei schuiling heeft een boel verkloot zeg maar.
   maar die scholte-actie was wel een goede zet van hem.
   die kan ik de prijzenkast wat mij betreft.

 13. Wens de Burgemeester Schuiling alles toe wat hij mij eventueel ook zou toewensen en het is mij duidelijk dat hij nog in lengte van jaren in herinnering blijft bij velen in Den Helder en op dit forum.

 14. Tot in lengte van dagen Ed? Ik ben blij dat ik van de nachtmerrie Schuiling verlost ben. Kan de raad morgen niet op reces tot oktober?

 15. Ik mis opeens meerdere reacties. Oa die van Henk van Kuik en de reacties daarop?
  Hij gaf een hard oordeel, maar wel binnen de regels naar mijn mening.
  Censuur of technische storing?
  Mooie van dit Forum is toch dat je duidelijk je mening mag geven, zolang je binnen de spelregels blijft.

 16. Hier dan het andere berichtje. Ik ken Koen Schuiling nu enige tijd, nee niet als vriendje of partijgenoot, maar als gesprekspartner in bestuurlijke vernieuwing. Anders dan de meeste mensen die hier reageren ben ik er van overtuigd dat Groningen in hem een goede burgemeester krijgt die op de achtergrond opereert en daar veel goeds doet, Ja ook in Den Helder heeft hij meer goeds gedaan dan men zich denkt te herinneren. Zo stond hij open voor verandering, was met argumenten te overtuigen ook door de “gewone” burger en stond Den Helder voor hem altijd bovenaan. Ik denk dat meer dan 90% van Den Helder hem zal missen, die andere 10% wens ik veel succes met de nieuwe burgemeester. Ik hoop dat zijn opvolger nu eens een eerlijke kans krijgt, een kans die Koen Schuiling niet kreeg. Hopelijk gaat het veranderen en krijgen we de eerste na-oorlogse burgemeester die niet na 3 maanden door een deel van de inwoners uitgekotst wordt.

  • totaal oneens, Schuiling was er niet voor de burgers, alleen voor Schuiling zelf, heeft maar mooi 9 jaar de zakken mogen vullen…..

  • Ik hoop met je mee. En ik wens dhr Schuiling alle goeds en veel succes toe in Groningen.
   (En nee, ik ken de beste man niet persoonlijk). Ik kijk kennelijk door een andere bril dan veel reageerders hier want ik zie dat er veel goed gaat in Den Helder. Al is dat natuurlijk niet enkel de burgemeester aan te rekenen, net zomin als de zaken die verbetering behoeven.)

 17. Dhr Schuiling heeft zeker fouten gemaakt ,maar ook veel goede dingen voor elkaar gekregen.Helaas wordt men altijd afgerekend en herinnerd aan wat er verkeerd ging.En we moeten maar afwachten wat we er voor in de plaats gaan krijgen.Dus ik wacht nog even met mijn vlag.

   • Dat kan Richard niet, zoals niemand dat kan….
    Hij doet nu pas, na 9 jaar wat goed, en dat is weggaan.
    Misschien dat de politiek dan ook weer bij zinnen komt en gaat doen wat ze hebben beloofd.

 18. IK vraag aan Scholte 10% van de schade vergoeding die hij krijgt,te besteden voor een ontwerp monument:KOEN SCHUILING.
  Titel:De grootste monoloog die Nederland ooit heeft voort gebracht.
  De straatveger voor het gratis schoonhouden,moet toch wel kunnen voor de ontvangen schadevergoeding.
  Tuin het ontwerp gratis realiseren,compensatie zakken vullen.
  Woningstichting grond schenken incl park er omheen,kan ook makkelijk wegens zakken vullen.
  Zeestad,tsja die kan ook bijdragen,HEF JEZELF OP,RICHT JEZELF WEER OP ALS,,STICHTING,,
  SCHUILING je walgelijke periode van bestuur,en de financiele negatieve feiten hiervan zullen helaas nog lang deze stad teisteren.
  Het meest irritant is: dat jij dank zij de immuniteit er geen schade van ondervind.
  Je zult ook de verantwoording van je volledige mis management niet op je nemen,dat toont je karakter.

  • 10% van de schadevergoeding? Dat wordt dan wel een erg duur beeld. Vind 1% wel genoeg van laten we zeggen € 8.000.000,- dat is dan nl nog € 80.000, -. Daar moet toch wel een beeld voor te maken zijn. Wil wel dat het beeld piekpijp vast houdt, waar we het geld in kunnen stoppen dat Koen Schuiling op persoonlijke titel aan onze stad moet terugbetalen.
   Door Koen Schuiling komt er een hoge en waarschijnlijk een terechte claim van Scholte. Daar buiten zal de beerput de komende maanden wel zal opengaan, wat tot nog meer claims zal gaan leiden. Dan zien we echt welke schade deze man aan onze stad heeft aangebracht.

 19. Laten we een inzameling houden.Van de opbrengst ( ongetwijfeld in de miljoenen )laten we Rob Scholte een mooi stambeeld van dhr Schuiling maken.
  Plaats : op de dijk of voor het station.Maar dat bepalen we dmv een referendum.

  • miljoenen ??? hahahaha
   als je een euro kreeg voor iedere “betoger” die daaagen voor het postkantoor heeft staan protesteren toen ze die profiteur eindelijk op z’n plek zette, dan had je nu… ff rekenen.. precies NUL euro gehad.
   stop toch eens met dat trieste kereltje overal bij te halen.

 20. Heb het in het verleden steeds geroepen. Koen wil Burgemeester van Groningen worden of voorzitter FC Groningen. Het is het eerste geworden. Hij wilde een prachtige CV in Den Helder hiervoor opbouwen over de rug van de inwoners. Hij gaat en Den Helder blijft zitten met de komende recht zaken en tal van niet opgeloste zaken die onder het bewind van Koen zijn ontstaan. En inderdaad, de Groningse Gemeenteraad is nog dommer dan de Helderse door hem aan te stellen. Ze zijn daar vergeten dat hij aldaar ook mensen een pootje heeft gelicht. Wellicht is door de aardbevingen het archief in een breuklijn gevallen.

 21. Ik vind het een schande en ongepast om op deze wijze over Koen Schuiling te schrijven. Op basis van veel onzin en onwaarheden wordt hier een walgelijk beeld van hem neergezet terwijl hij 9 jaar lang zijn uiterste best gedaan heeft voor onze stad. Een geweldige benoeming waarbij ik hem al het goede, veel gezondheid en succes wens onder dankzegging voor alles wat hij voor Den Helder gedaan heeft.

  • Dat heet “democratie binnen de gestelde spelregels” en daar mag ook Jan Dop – vertegenwoordiger van z’n eigen waarheid – van vinden wat hij wil …. 😉

  • Gelukkig zijn de meeste vaste “reaguurders” hier bij DHA niet representatief voor het merendeel van de Helderse Bewoners.
   ( helaas denken ze zelf van wel )

  • Nog grotere schande: de man heeft een paar dingen uitgehaald die voor mij vallen onder de categorie “vuile streken”. Overigens zijn die de gemeenteraad ook kwalijk te nemen.

  • Prima reactie Jan. Een duidelijke weergave! Een burgemeester staat boven de partijen en moet de vastgestelde regels hanteren en bewaken. “Wij” kunnen alvast terugkijken op een prima burgemeester, altijd bereidt was om een discussie over ingenomen standpunten, knelpunten en misverstanden te voeren Koen bedankt namens heel veel inwoners van deze stad .

 22. Ik heb 1 x met dhr Schuiling te maken gehad.Ik had wat problemen met het sociaal domein ivb met mijn bijstands uitkering en nog wat aan verwante zaken.Ik heb hem persoonlijk een brief geschreven en binnen enkele dagen werd een en ander geregeld in opdracht van de burgemeester.
  Van mij niets dan lof voor dhr Schuiling.

  • Mazzel voor u, in zijn begin termijn was hij zelf de postsorteerder – zo staat mij nog helder bij.
   Vele poststukken verdwenen in die tijd op miraculeuze wijze, of belanden op een stoffige plek waar zij niet thuis hoorden.
   Ik zal eens kijken of ik de klachten daaromtrent, nog ergens kan opduikelen.

 23. Klachten,geruchten,anoniem,nergens bewijzen………….azijnpissers,frustratie en trauma’s . nog geen 1 promille van de Helderse bevolking.
  Nog even de burgemeester een trap na geven,natuurlijk anoniem.
  Den heren Jan D en Jan R mogen dan geloven in hun eigen waarheden,ze zetten er tenminste wel hun eigen naam bij.

 24. De burgemeester vertrekt!
  Ja hij gaat weg, hij is voorgedragen in Groningen.
  Op dit forum is het merendeel van de reacties er een van opluchting.
  Zelf heb ik de man twee maal ontmoet, daar werd ik niet vrolijk van.
  Hij kwam bij mij over als een wat horkerige, afstandelijke man.
  Hij is niet zo van burgerparticipatie, beslist geen burgervader.
  Hij zou waarschijnlijk als politiechef beter tot zijn recht komen.
  Enfin elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is.
  Toch zal hij ongetwijfeld capaciteiten hebben, anders wordt je geen burgemeester van Groningen!
  Niet onze zorg hoe het verder afloopt!
  Ik wens hem veel succes.
  Maar hoe nu verder?
  Wie wil hier nog burgemeester worden met een gemeenteraad vol opportunisten.
  Weinig tot geen principes tref je aan onder de raadsleden, waarbij het bijna tot sport is verheven om van de ene naar de andere partij te hoppen.
  Een politiek landschap bovendien waarin de Marine, Woningstichting en Zeestad domineren en het Gemeentebestuur slechts mag figureren.
  De opportunisten zijn nu aan zet, zij gaan een profiel opstellen waaraan een nieuwe burgemeester moet voldoen!
  Wat mij betreft niet een met een Marine achtergrond, daar zijn er inmiddels genoeg van.
  Beperk zijn of haar rol en beperk die rol alleen tot wettelijke taken.

  Ik wens de nieuwe burgemeester van Den Helder alvast veel succes!

  Martien Rietveld

Comments are closed.