Coach blijft Den Helder Suns trouw

0

Den Helder SUNS zal ook voor het derde seizoen in de Dutch Basketball League onder leiding staan van Peter van Noord. De gedreven Amsterdammer en de club kwamen vrijdag een verbintenis voor komend seizoen (2019-2020) overeen.

“De club is volop in ontwikkeling en ik voorzie progressie in de komende periode in de gehele breedte van de SUNS organisatie”, vertelt Van Noord. “Uit de uitbreiding van de werkgroep spreekt gezonde ambitie en inmiddels is het duidelijk dat het team een ander gezicht krijgt. Wij zullen dagelijks moeten anticiperen op de ontwikkelingen op de spelersmarkt om zodoende een ploeg samen te stellen die het hondstrouwe Helderse publiek aanspreekt.”

“Wij hebben heel bewust gekozen voor de reeds ingeslagen weg en daarmee voor continuïteit”, zegt SUNS voorzitter James Meijer. “Peter heeft heel veel werk verricht op en buiten het veld. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan SUNS ASSIST, een hele belangrijke pjjler onder het totaalverhaal. De geboekte resultaten spreken daarnaast voor zich maar dat is uiteraard niet de enige graadmeter. Er gaat nu heel veel tijd zitten in de juiste samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Er lopen concreet contacten met spelers die wij graag willen vastleggen en verwachten daarnaast bepaalde spelers voor Den Helder SUNS te kunnen behouden voor komend seizoen.”