Comenius wint Scholierenveldloop

0

Den Helder – Bij de jaarlijkse scholierenveldloop waren woensdag weer erg veel kinderen op de been. Ruim 750 inschrijvingen, waarbij de kleutergroep met 150 enthousiastelingen veruit de grootste groep was. Voordat de kleuters konden starten moest er eerst gewacht worden tot alle groepen geweest waren. De aftrap werd genomen door de groep meisjes tot 8 jaar.

Nadat wethouder de Vrij het startschot gegeven had, kwam Bontu Keymal Hamad (meisjes tot 8 jaar) als eerste binnen in een mooie tijd van 4.12! Er volgde een gat van 8 seconden voor de volgende finish van Lotte Lienos. Bij de categorie jongens 11 jaar stonden beide broers Luc en Dino van der Wal op het podium, maar Storm Roelink ging er daar met de eerste plaats vandoor.

Tijdens de scholierenveldloop was een twintigtal vrijwilligers van SV Noordkop op de been en ook Druppie was weer van de partij om de kinderen aan te moedigen en te onthalen met een beker water en een appel. Een oud winnaar uit 2015 en 2016 (Ioan Lobles ) was dit jaar de jongste vrijwilliger van SV Noordkop en voorrenner tijdens de scholierenveldloop, waardoor alle kinderen een goede haas hadden om achteraan te rennen.

Het weer was deelnemers en organisatie goed gezind, Den Helder had woesndag weer de meeste zonuren van het land, terwijl het in de rest van het land donderde en bliksemde. De gouden beker voor het scholenklassement ging dit jaar Comenius met 32 punten

De uitslagen
Meisjes tot 8 jaar: 1. Bontu Keymal Hamad.; 2. Lotte Lienos.; 3. Lotte Mollema.; 4. Chantely Robert.; 5. Delf Ira Verblauw
Jongens tot 8: 1. Guus Kisteman.;2. Bram Mulder.; 3. Bing van der Veeken.; 4. Marley Obispo.; 5. Jayden de Vries
Meisjes 9 jaar: 1. Leila Smits.; 2; Kylie Pater.; 3. Sofie Witte.; 4. Chanel Egtberts.; 5. Dena Putters
Jongens 9 jaar: 1. Mees Veenstra.; 2. Joshua Cornielje.; 3. Niek van Cassand.; 4. Yoneill Schut.; 5. Dani Bartelings
Meisjes 10: 1. Djayda Martis.; 2. Robin Roeling.; 3. Jalou Straatman.; 4. Djona Robert.; 5. Dana Folkertima
Jongens 10: 1. Tim Lienos,; 2. Micah Keijer.; 3. Rover Roelink.; 4. Natnael ? 5. Sean Schreuders
Meisjes 11: 1.Karlijn Bruin.; 2. Pink Groot .; 3. Matalia Kroon .; 4. Chelsea Striet .; 5.Fleurine Veenstra .
Jongens 11: 1.Storm Roelink 2.Daniel Chukov .; 3.Luc van der Wal .; 4. Ezzat Hassoum .; 5.Dino van der Wal .
Kleuters Groep 1: 1. Ihonier Monvaya Lopez.; 2.Lennox Redjopawiro .; 3. Binta Djallo .; 4.Lorenzo van Stalborch .; 5. Danique Pronk .
Kleuters Groep 2: 1. Dahno Robert 2. Shanayro Bontekoning.; 3. Bram Kisteman .; 4.Esmee Straatman .; 5.Jayce Schotman .
Scholenklassement: 1. Comenius 32 punten, 2. Windwijzer 3. Thorbecke 14 punten