Dag vol unieke activiteiten over de Noordzee

0

Den Helder ligt aan de Noordzee en de Waddenzee, hoog tijd dus om eens wat meer te ontdekken over de Zee! De Helderse Vallei organiseert daarom een Zeedag op zondag 7 juli.

Tijdens de Zeedag, die duurt van 11.00 tot 16.00 uur, zijn er diverse activiteiten en workshops over het onderwerp Zee & Zintuigen waar gratis aan deelgenomen kan worden. Doe bijvoorbeeld mee met de workshop ‘vis ontleden’ die gegeven wordt door educatief medewerker Marcel van De Helderse Vallei. Hans Slabbekoorn, hoofddocent Biologie universiteit Leiden, komt speciaal naar Den Helder om een verrassende lezing te geven over de bijzondere ‘geluiden in de zee’. Landschap Noord-Holland organiseert een zee-excursie vanaf het parkeerterrein bij steakhouse Duinoord.

De Waddenvereniging is de hele dag aanwezig met een zee aquarium, zodat de diverse zeedieren van dichtbij bekeken kunnen worden. Ook kan gedurende de dag een bezoek gebracht worden aan Het Reizende Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn. In het ziekenhuis kan onder andere ontdekt worden hoe hulp geboden moet worden aan een bruinvis of dolfijn in nood, kan er geoefend worden op het afnemen van bloed bij een imitatiebruinvis en kan een uniek kijkje genomen worden in een Dolfijnambulance. Ontdek ook de verscheidenheid aan vissen in de Noord- en Waddenzee bij Bert de Groot, hij legt graag meer uit over de diverse vissen. Kom langs en beleef het mee!

De toegang tot de Zeedag en alle activiteiten is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk op www.deheldersevallei.nl/agenda voor het volledige programma inclusief tijden.