Gemeente betaalt saneringskosten kleedgebouw De Linie

18

Den Helder – Uit het oude gebouw op sportpark De Linie zijn cv-ketels ontvreemd. Dit bleek tijdens een controle op 10 mei, voorafgaand aan de sloop. De gemeente heeft aangifte gedaan van inbraak, vandalisme en diefstal.

Voor de nieuwbouw van een clubgebouw voor Rugbyclub Den Helder is de gemeente opdrachtgever voor de sloop van het oude pand. Bij het verwijderen van materialen zijn plafondplaten vernield, waardoor een asbestbesmetting is ontstaan. Omdat de gemeente volledig eigenaar is van het pand en daardoor verantwoordelijk is heeft het college besloten de meerkosten voor de sanering van de asbestbesmetting in het kleedgebouw van sportpark De Linie op zich te nemen.

De kosten voor het verwijderen van het asbest bedragen in totaal 54.332,51, waarvan een bedrag van 9.700,82 al in het investeringskrediet was opgenomen.

18 REACTIES

 1. kosten..54 duizend… dik..
  en nog geen 10 duizend begroot…

  knap verschil lijkt me.
  maar..ach… inwoners zijn hier 1 grote flappentap van de gemeente. kan niet op.

   • Yup, hartstikke rijk. We zijn zo rijk dat de advocaat-kosten voor de zaak Scholte inmiddels al vrijwel gelijk zijn aan de koopprijs van Tuin, en daar moet ook nog al het asbest uit het pand worden gehaald, op onze kosten.

    • kan niet op in deze gemeente, daarbij ook nog even 900.000 euro voor een haalbaarheidsonderzoek voor een wip wap op de dijk, weten die gasten eigenlijk wel waar ze mee bezig zijn?

 2. Altijd dezelfde mensen die ‘zeuren’ op elk besluit van het gemeentebestuur. Wat een azijnpissers. Waarschijnlijk weet je zelf niet eens waar het precies over gaat. Enjoy your life.

 3. En daarr hebben we Scholte ook weer,en de wip wap,stadhuis kom er maar in……

   • Watertoren, zwembad .. we hebben een aardig lijstje aan weggegooid geld, en in tegenstelling tot dit allemaal onnodige kosten.

 4. Als de heer Scholte zijn rechtszaken verliest, worden de proceskosten uiteraard door de gemeente op hem verhaald……………….

  • En als Scholte de rechtszaken wint worden de proceskosten verhaald op de gemeente. Volgt er een schade claim van hier tot Tokio. Omdat naast de schade die door de gemeente is toegebracht aan fam Scholte. Inmiddels ook het postkantoor onbewoonbaar is gemaakt. Bij niet kunnen terugkeren wordt schadeclaim vele malen hoger of er moeten enorme bedragen worden betaald om het pand weet in oude staat aan het gezin terug te leveren.
   En waarom, omdat een paar politici een te groot ego hebben?

   • allemaal als als als koffiedik kijken momenteel, wacht het gewoon af zonder speculeren?

 5. Uhm, volgens mij is dit de kern van het verhaal: “Bij het verwijderen van materialen zijn plafondplaten vernield, waardoor een asbestbesmetting is ontstaan”. Wat is dan de eerste vraag die je stelt…… Het begint met “wie”….. Het is gek en ik voel me onvolledig geïnformeerd dat in het artikel op deze vraag geen antwoord wordt gegeven. Hoop wel dat Oosterbeek het mag opruimen. Komt het geld iig weer een beetje terug.

 6. Nu we het toch ook weer over Scholte hebben is mijn vraag aan de redactie waarom er geen aandacht is besteedt aan de rechtszaak van j.l dinsdag en wel in het NHD?

  • ik zit middenin een grote verhuizing, DHA is een eenmanszaak en we besteden vrijwel nooit aandacht aan rechtszaken (althans verslagen daarvan), omdat we gewoon geen tijd hebben om een hele dag op de rechtbank door te brengen. Wie weet ooit!

Comments are closed.