Helderse deelname aan Union Cup

0

Den Helder – Afgelopen weekend vond de Union Cup, een Europees gay + inclusive rugbytoernooi, plaats in Dublin met voor het eerst in de historie een damestoernooi. Een van de Helderse spelers, Rieneke Evertsen, had de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met een deelnemend team. Dit team uit Zweden, de Stockholm Bersekers, kon wel versterking gebruiken.

Natuurlijk is het deelnemen aan een team waar jij niemand van kent een spannend avontuur. Maar zoals het rugbyers betaamt werd zij met open armen ontvangen. Het team was ingedeeld in een poule met drie Ierse teams die op hoog niveau rugby speelden. Een van de tegenstanders was Lindsay Peat, een speelster van het Ierse nationale team en boegbeeld voor homoseksualiteit binnen de sport. De eerste dag werd helaas alles verloren.

Desondanks trad het team de tweede dag aan voor de finale in de Bowl. Dit werd een harde wedstrijd, waarbij de teams goed aan elkaar gewaagd waren. Helaas moest men met 7-19 de bowl aan de tegenstander laten. Maar om de woorden van Rieneke te gebruiken: “Al met al kan ik terugkijken op een fantastisch rugbyweekend waarin ik veel heb geleerd, nieuwe vrienden heb gemaakt en vooral ontzettend heb genoten”.