Houwinghuis opent in de Vogelwijk

4

Den Helder – Dagelijks Leven opent eind 2019 aan de Burgemeester Houwingsingel in de Vogelwijk Het Houwinghuis. Het voormalige schoolgebouw wordt geheel gerenoveerd, zonder haar authentieke uitstraling te verliezen.

De toekomstige bewoners kunnen hier wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag vers bereide maaltijden. ‘Gewoon, als thuis.’

Het Houwinghuis is toegankelijk voor iedereen met een vorm van geheugenverlies en een zorgprofiel VV05. Dagelijks Leven maakt woonzorg betaalbaar, ook voor mensen met alleen AOW. Opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt: “Ik ben er trots op dat we ook in Den Helder een mooi huis gaan bouwen, zodat inwoners van deze gemeente hier ook kunnen blijven wonen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis.”

Midden in de wijk
Het Houwinghuis ligt midden in de wijk. Anne Marie: “Daarvoor is bewust gekozen. Op deze wijze maken we eenvoudig contact met de buurt en haar bewoners. Zo maken we deel uit van de wijk. We maken gebruik van de diensten en mogelijkheden van vrijwilligers, mantelzorgers en omwonenden. We doen de boodschappen bij de lokale middenstand en de bewoners maken gebruik van de lokale eerstelijnsvoorzieningen, zoals huisarts, tandarts, fysiotherapeuten en soortgelijke disciplines.”

Dagelijks Leven is een landelijke aanbieder van hoogwaardige én betaalbare woonzorg voor mensen met geheugenverlies. Dagelijks Leven biedt zorg op maat, 24 uur per dag. Iedere locatie biedt woonruimte aan twintig bewoners, zo ook Het Houwinghuis. De bewoners hebben een eigen studio, met een zit-/slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes, zoals twee huiskamers, een grote activiteitenruimte, een professionele keuken en een mooie tuin, waar de bewoners individueel of gezamenlijk, aan activiteiten mee kunnen doen.

Anne Marie van ’t Holt is opstartmanager van Het Houwinghuis en staat een ieder graag te woord, ook voor een rondleiding. E-mail: a.vantholt@dagelijks-leven.nl, tel. 06-12893408.

4 REACTIES

 1. Eindelijk weer eens een project wat voorziet in een enorme behoefte in deze stad,gezien de vergrijzing.
  Toegangkelijk voor iedereen,financieel gezien,en met veel enthousiasme vanuit de organisatie.
  Van dit soort projecten moeten er meer komen in deze stad,heel veel succes toe gewenst.

  • Wat dacht u waar Vrijwaard mee bezig is met Ten Anker, De Golfstroom, Parkzicht, Lyceumhof, Westhoek, Dyckzicht en ’t Landhuis?
   Allemaal mogelijkheden voor ouderen met beperkingen om te wonen.

 2. Blijft het evenwel een uitstekend project,waar nog jaren gezien de samenstelling bevolking noodzakelijk is.

 3. Lees “Follow the Money” en kunt u zien waar de geprivatiseerde zorg toe leidt! (Gelukkig niet overal).
  “We maken gebruik van de diensten en mogelijkheden van vrijwilligers, mantelzorgers en omwonenden”.
  Intrigerende zin: is die mantelzorgers en buren al wat gevraagd? Dacht te lezen dat het Mantelzorgers al over hun hoofden groeit…

Comments are closed.