Huisdiergeheimen 2

3

Den Helder – In 2016 ging de film Huisdiergeheimen in première, een animatiefilm uit de stal van Illumination entertainment; het bedrijf waar ook de zeer succesvolle films “de Verschrikkelijke Ikke” en “de Minions” vandaan komen. De laatste liet vooral de kassa rinkelen met een opbrengst van maar liefst 1,1 miljard dollar!

Een ongekend succes, dus de dochteronderneming van Universal Studios gaat door met films die vooral een breed publiek aanspreken. Huisdiergeheimen scoorde ook goed en kreeg positieve recensies, dus is een tweede deel een logisch gevolg.

In het eerste deel maakten we kennis met de terriër Max (van Huêt) en zijn bazin Katie (Verbaan), die in Manhattan wonen. Het ongedwongen bestaan kwam even tot een eind toen de newfoundlander Duke (Lammers) zijn intrek nam in huis, maar na wat hobbels werd alles ‘pais en vree’. Op een dag ontmoet Katie echter Chuck (Smit) en schiet cupido raak, met als gevolg dat er een baby komt! Het is voor Max even doorkomen als het kleine monster kruipt en plaagt, maar als Liam (Kingston) de kleuterleeftijd bereikt zijn het dikke maten. Het gezin gaat met elkaar op vakantie en Max heeft maar één missie en dat is er voor te zorgen dat Liam niets overkomt.

Tijgerwelp
Ondertussen maken andere dieren uit het eerste deel en nieuwkomers ook van alles mee. Het meest spannend is echter het avontuur van de shih tsu hond Madelief (Rombley), die de tijgerwelp Hu ontdekt in het vliegtuig. Dit mooie dier zit gekooid, onderweg om afgericht te worden in een circus, en dat vinden de dierenvrienden geen goed idee. Ze gaan op pad om Hu te redden, maar die wordt bewaakt door een groep wolven. En er is ook nog een zeer valse circus aap in de buurt.

Het komt erop neer dat alle dieren, inclusief een heel kattenleger, zich gaan inzetten voor de bevrijding van de tijgerwelp. Het dappere konijn Sneeuwbal (Asporaat) heeft uiteraard de leiding en tracht zich onverschrokken staande te houden te midden van al het gevaar. De finale van het avontuur vindt plaats in hun buurt middenin Manhattan, net op het moment dat Max en de familie uitgerust en wel thuis komen van vakantie. Gaat dit goed komen of niet, het zal erom spannen…

Beestenboel
Voor de liefhebbers die het eerste deel hebben gezien is het een terugkerend feest; de beestenboel uit deel 1 is present en voor de in onze taal nagesynchroniseerde versie horen daar ook dezelfde stemmen bij van veel bekende Nederlanders. Prima gedaan met als hoogtepunt de enthousiast gillende Jandino Asporaat als het stoere konijn.

Het is een fantasierijke film met herkenbare mimiek van mensen en dieren, leuke humor en soms een beetje spannend met een roedel gemene wolven. Vandaar mogelijk de kijkwijzerkeuring vanaf 6 jaar en dat is ook prima vanwege de lengte van de film. Kortom, een aanrader voor het Pinksterweekend of de weken daarna, een familiefilm bij uitstek voor jong en oud.

Regie: Chris Renaud
Met de NL stemmen van: Fedja van Huêt , Jandino Asporaat, Edsilia Rombley, Frank Lammers, Huub van der Lubbe, Nicolette Kluijver, Georgina Verbaan, Chris Zegers, Mees Kingston, Bas Smit
Kijkwijzer: 6 jaar

3 REACTIES

    • Beste Tiffany, in een filmrecensie wordt altijd iets verteld over de inhoud van de film en dat is ook hier het geval. Het is beslist niet veel, want er zitten heel veel karakters en meerdere verhaallijnen in, die hier niet besproken worden. Dus dit is slechts een tipje van de filmsluier! Veel kijkplezier…

Comments are closed.