In de race voor schoonste winkelgebied van Nederland

14

Den Helder is in de race voor de titel Schoonste Winkelgebied van Nederland, een initiatief van Stichting Nederland Schoon.

Met zeven winkelgebieden doet Den Helder mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. NederlandSchoon trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. De observatieteams meten ook de schoonheid van elk gebied. In oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon voegt hieraan toe: “Als jouw favoriete winkelstraat en -gebied schoon is, wordt winkelen nog fijner en kom je er graag terug. Hoe leuk is het als jouw vertrouwde winkelgebied straks de schoonste van het land is? Van een schone winkelstraat plukt niet alleen het winkelend publiek de vruchten. De ondernemers die zich inzetten voor dit doel werken intensief samen en hebben daardoor meer contact met elkaar. Dit werkt verbindend en draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel en de schoonbeleving van ondernemers én winkelend publiek. Deze inzet wordt met de Schoonste Winkelgebied Verkiezing extra beloond.”

Den Helder doet mee met de volgende gebieden:
· Binnenstad
· De Riepel
· De Schooten
· Dorperweerth
· Duinpassage
· Loopuytpark
· Marsdiepstraat

14 REACTIES

   • Bij de bocht nieuwe bibliotheek/oude Kanonnenpleintje zag ik ze van de week weer de stenen terugleggen/vastleggen. Het kan dus wel hoor, misschien ergens melden? Wel van de zotte natuurlijk dat die stenen ieder half jaar weer opnieuw gelegd moeten. Heeft weer iemand bij de aanbesteding zitten snurken denk ik.

     • onder Tegels versta ik ook de straatstenen, stoepranden, klinkers en die nekkebrekers in het midden van o.a. de Beatrixstraat !

     • Ja grap88, dat zijn dus geen tegels, maar mooi dat u in uw ongenoegen even een opsomming geeft, om verdere misverstanden uit de weg te ruimen.

      We zullen de komende maanden dus zien,dat stadsreiniging en openbare werken, flink in de winkelgebieden worden ingezet om schoonste stad van Nederland te worden.
      De kosten zullen waarschijnlijk gedekt worden door financiën uit het sociaal domein en als het bestuur van stichting Nederland Schoon nog even flink gefêteerd wordt, dan moet het toch wel weer goed komen.
      Bij bieb en theater lukte het per slot van ook …. 😉

 1. Dat wordt 4 maandenlang ‘je straatje’ schoonhouden …. en ik ben benieuwd wie zich daartoe in het zweet gaat werken en/of de eventuele kosten daarvan draagt.

 2. als ze maar niet de leegstaande panden gaan meetellen.
  als “troosteloos” komen we dan zeker in de top 3

 3. Hoe sportief van de verpakkingsindustrie om een wedstrijd te maken van het opruimen van het verpakkingsmateriaal dat zij produceren. Zodat ze het kunnen recyclen en nogmaals aan die domme dwaze burger kunnen verkopen. Gedragsverandering noemen ze dat dan. Of opvoeden. Maak er een wedstrijd van om minder verpakkingsmaterialen te produceren Stichting Nederland Schoon. Dat lijkt me beter voor het milieu. En dan hoeft er ook niet opgeruimd te worden. Steek uw hand in eigen boezem.

 4. Beetje onzin. Je moet toch wat verzinnen om aan je brood te komen. Onze stad is heel schoon, het is maar net hoeveel en welke viespeuken er lopen die dag of maanden. De stad met de minste mensen die rotzooi op straat gooien wint dan zeker. Er zijn mensen die het opruimen en er staan genoeg afval bakken. Soms even om je heen kijken of 100 mtr lopen, maar ze staan er hoor. Hoe schoon een stad is hangt af van wat voor mensen er wonen. Het is prima hier vind ik als ik in de stad loop. Er ligt erg weinig, ja daar bij mc donalds. Maar dat is het type publiek wat daar zit. Maar zelfs daar is het meestal netjes. Nou ja…mevrouw van Zutphen heeft een baantje.

 5. Schoon houden en schoon maken zijn twee verschillende dingen. Na evenementen en bijvoorbeeld na het weekend is er een veegwagen die veel afvalsporen uitwist. Volgens mij hebben “we” het schoonmaken redelijk op orde. Ook op het strand. Daarnaast zijn er in dat gebied prima initiatieven. Voor alles achter het strand en de duinen; ook hier weer een prima initiatief. Persoonlijk voel ik me niet geroepen om, als ik bijvoorbeeld aan het winkelen ben, met mijn handen straatvuil op te rapen. Daar slaat Jan Mooi echt door. Er valt nog wel wat winst te behalen in de bewustwording van afval in de prullenbak gooien (met name bij onze GenZ’s) en het ophalen van het reguliere huisafval. Door het soms uitpuilen van afvalverzamelpunten in combinatie met bijvoorbeeld pikkende meeuwen, baldadigheid en/of een ongunstige wind ontstaat er afvalverlies.

 6. Ook in de race voor het leegste winkelgebied? Den Helder is namelijk een grote kanshebber met winkeliers die de stad verlaten of failliet gaan. Lege winkelstraten en publiek die liever alles online koopt in plaats van de lokale middenstand op peil houdt. Bol.com betaald geen sinterklaasintocht en kerstversiering ….

 7. dr mag soms wel eens een veegwagen door het winkel gebied heen,met name de binnen stad,scheef liggende tegels,hondenpoep,glas,en de jeugd die zn rommel achterlaat.
  als de gemeente hier nu eens tijd en geld insteekt om de binnenstad mooier te maken en aantrekkelijker zou het een stuk schelen,ook wat winkelpanden opknappen en zorgen dat er wat leuke winkels komen.
  en de flaneerkade moet beter bij gehouden worden qwa onkruid.

Comments are closed.