Joris de Boer wint massasprint 2e etappe Tour de Lasalle

0

Den Helder – Kay Blokdijk mag ook na twee dagen Tour de Lasalle op zaterdag weer de gele trui aantrekken. Hij eindigde vrijdag in de massasprint achteraan, maar heeft in het algemeen klassement nog steeds de beste tijd. De etappe vrijdag werd gewonnen door Joris de Boer.

Het was een vrij matte etappe, waarbij pas in de laatste twee ronden het een beetje onrustig werd. Daarvoor probeerden onder anderen Jermo Agema en Raymond Bakker wel te ontsnappen uit het peloton, maar tevergeefs. Blokdijk reed in het begin al lek, maar kon later weer aansluiten. Dat er verder weinig gebeurde had mede te maken met het weer; droog en geen wind.

De start was oorspronkelijk ter hoogte van het tankstation aan de Jan Verfailleweg, werd tijdens de ploegleidersvergadering voorafgaand aan de etappe verplaatst naar net voorbij de voetgangersoversteekplaats en uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding net voor de start het beginpunt te verleggen naar de Doggersvaart. “Om het allemaal zo veilig mogelijk te laten verlopen”, vertelde wedstrijdleider Marc Renooy na afloop, maar het bracht verwarring en bij velen onbegrip. Toch verliep de etappe vervolgens zonder valpartijen en veilig en dat was het doel. Missie geslaagd dus.

Zaterdag
Qua spanning viel er weinig te beleven en dus werd het een massasprint. Joris de Boer (Erik Welkers 1) won, net voor Ferry de Ruiter (A Tuin Den Helder BV 1) en Joeri Klous (Thaam Dam Cycling 1). Het geel zit zaterdag dus nog steeds om de schouders van Blokdijk, die als laatste aan de tijdrit mag beginnen. Later op de dag is er ook nog de omloop over de zeedijk. Ook de meisjes Nieuwelingen en de dames Junioren gaan zaterdag beginnen aan hun tweedaagse Tour de Lasalle. Ook zij rijden zaterdag een tijdrit (1e start al om 9.30 uur) en een omloop. De finish van alle vier de delen is ter hoogte van vuurtoren de Lange Jaap.

Foto’s: DHFOTO