Juttersmarkten gaan weer van start

0

Den Helder – Al sinds 1953 vinden jaarlijks de Juttersmarkten plaats in de Helderse binnenstad. Ook dit jaar is het weer tien weken feest in het winkelgebied. De markten beginnen op 25 juni en duren tot en met 27 augustus.

Er is weer een grote variëteit aan kramen en natuurlijk staat ook de horeca in de binnenstad, met de vele terrassen, klaar om bezoekers heerlijk te laten genieten van de vele mogelijkheden om lekker een hapje en een drankje te nuttigen. Voor de creatievelingen is er weer de mogelijkheid om een gratis kraam te krijgen, maar wel op voorwaarde dat de aanvrage elf iets maakt achter de kraam. Het aantal kramen is wel beperkt, dus snel reageren is geboden. Ook zijn er weer een aantal gratis kramen voor boeken en kunst. Aanmelden kan via: info@heldersebinnenstad.nl.

De kofferbakmarkt in het Stadspark was de afgelopen jaren een groot succes en gaat op herhaling. Deelnemers mogen zelf een plek uitzoeken van maximaal zes meter breed en vier meter diep. De kosten zijn tien euro per dag. Voor de jongeren van 6 tot en met 15 jaar is er een gratis rommelmarkt in de Wezenstraat / Californiestraat. Hierbij wel de voorwaarde dat zij niet voor 8:00 uur komen.

Voor alle handelaren, professioneel of amateurs, geldt dat zij alle niet verkochte artikelen en hun afval zelf mee moeten nemen.