Laatste hand aan nieuwe 3D-art

12

Den Helder – Nate Baranowski legde zaterdagmiddag de laatste hand aan de 3D schildering op de brug bij de bibliotheek. Samen met zijn vrouw Jill is hij de afgelopen dagen bezig geweest om Den Helder weer een fraai kunstwerk te leveren.

In zijn werk zijn duidelijk elementen uit onze stad terug te vinden. Jill legt uit dat het maken van een schildering met mensen er in meer van de schilderstechnieken vergt. De wensen van de opdrachtgever en de uiteindelijke kunstzinnige invulling worden door Nate in de computer voorbewerkt. Zo ontstaat er een schema van punten dat op straat de basis vormt van het uitgetrokken plaatje. Het uiteindelijke werk is dan vanuit een punt goed te zien als 3D plaat.

Jill legt uit dat je het beste kunt kijken met een oog afgedekt. Dit komt omdat onze hersenen al gewend zijn om 3D met twee ogen te verwerken. Dit verklaard ook waarom je het effect van de 3D beter ziet als je er een foto van maakt.

Chicago
Nate en Jill gaan weer terug naar Chicago, maar zullen van 5 tot en met 7 juli weer in Nederland te bewonderen zijn. In Arnhem wordt dan het World Street Painting festival georganiseerd. Een evenement waarbij artiesten uit binnen- en buitenland meedoen. Op de vraag of hij volgend jaar weer in Den Helder te bewonderen is geeft Nate aan dat wanneer hij weer gevraagd wordt, hij graag terugkeert.

12 REACTIES

 1. Zijn werk vind ik op zich heel mooi, maar dit plaatje op die plek slaat nergens op.

  • Zijn de wensen van de opdrachtgever Monique. Dus het is zijn keuze niet.Wie betaald bepaald. Neemt niet weg , dat een stuk strand op een brug nergens op slaat.

 2. Wat zijn de reacties weer lekker zuur. Ja, het is een stuk strand. Laat het strand nu ook net een onderdeel van Den Helder zijn. Een stuk Den Helder op de brug.
  P.S. Het skelet van een potvis op de gevel van een gebouw dat slaat toch nergens op 😉

 3. DHA wordt nu eenmaal gedomineerd door azijnpissers.Ze kunnen beter eens een biertje en popcorn nemen ipv zuurtjes met azijn…….

 4. schitterend
  DAT is tenminste kunst
  (ipv wat krassen op een doek kwakken en jezelf kunstenaar noemen…iets met Ro…)

 5. Jij pist azijn over de azijn pissers (Als die er al zijn ) Meestal , is een verschil van mening , al genoeg om iemand een azijn pisser te noemen.

 6. Of het er hoort of niet, het is erg mooi gemaakt! Die vorige tekening vonden wij ook erg mooi.

  • De vorige paste er ook, helemaal verwerkt in de brug zelf, alsof het echt was. Ik zeg ook niet dat ik deze tekening niet mooi vind, maar op die plek komt die helemaal niet tot zijn recht, zo’n stukje strand staat daar niet, al hoort het tien keer bij Den Helder. Diegene die de opdracht hiervoor gegeven heeft, heeft het hele concept 3D-streetart niet helemaal begrepen.

Comments are closed.