Meer inbraken tijdens de zomer

1

Den Helder – De kans dat er de komende tijd wordt ingebroken is groter dan in de afgelopen maanden. Dat blijkt uit onderzoek van het AD, dat bekeek in welke gemeenten het aantal inbraken in de zomermaanden stijgt. Den Helder is 1 van ongeveer honderd gemeenten waar sprake is van een stijging.

In de zomermaanden vinden in Den Helder maar liefst 26,8 procent meer inbraken plaats dan in andere maanden. Ook in Schagen neemt het aantal inbraken toe, al is het met slechts 4 procent. Op Texel (-14,3) en in Hollands Kroon (-44,9) is juist een flinke daling te zien.

“De zomer is een beruchte inbraakperiode, doordat mensen op vakantie gaan. Inbrekers loeren op huizen die tijdelijk onbewoond zijn. Ook toerisme lijkt een rol te spelen. In vrijwel alle kustgemeenten stijgt het aantal inbraken in de maanden juni, juli en augustus”, zo schrijft het AD.

1 REACTIE

  1. En de kans dat een inbraak wordt opgelost ligt rond de 3%, het is maar dat u het weet. Goede sloten en een hond verkleinen de kans op inbraken.

Comments are closed.