Meezeilen op het Amstelmeer?!

0

Den Helder – Meezeilen op het Amstelmeer, het kan vrijdag 28 en zaterdag 29 juni, want dan vinden op het Amstelmeer de zeildagen plaats voor mensen met een beperking. De twintigste jubileumeditie van de zeildagen wordt wederom georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV) en Team Sportservice Den Helder/Schagen.

Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking kan zich aanmelden voor de zeildagen. Er zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen en er kunnen maximaal veertig deelnemers per dag zeilen. Met gewone (niet aangepaste) zeilboten, is het tijdens het zeilen op sommige momenten improviseren geblazen. Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden.
Voor de zeildag, inclusief nasimaaltijd, vragen wij aan iedere deelnemer een bedrag van € 12,50.

Tussen 08:30 uur en 09:00 uur worden alle deelnemers verwacht in het clubgebouw van WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). In het clubhuis zal voor iedereen een kopje koffie of thee klaarstaan. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld van €12,50 te worden voldaan (het liefst gepast betalen). Er is in het clubgebouw géén invalidentoilet aanwezig. Na de ochtend gezeild te hebben, is er voor de liefhebbers een nasi maaltijd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Na de nasi maaltijd, gaan we weer gezamenlijk het water op tot ongeveer 16:00 uur. Uiteraard is het na het ontschepen nog mogelijk om in de kantine na te praten.

Warme kleding
De organisatie verplicht iedereen om warme kleding aan te trekken, daarnaast moeten de deelnemers regenkleding of zeilkleding en een pet meenemen. Ook een tweede set kleding en zonnebrandcrème meenemen is verstandig. Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie voor zorgt, is verplicht.

Meedoen aan één van de zeildagen? Aanmelden kan via de site van Team Sportservice. Deelname aan de zeildagen is geheel voor eigen risico. Nog vragen? Neem dan contact op met Saskia Verijzer-Sleking van Team Sportservice Den Helder.