Merel Winder naar het NK turnen

0

Julianadorp – Merel Winder uit Julianadorp turnde zondag samen met Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp), Zoë Voorthuijzen (Volendam), Mara Slippens (Spanbroek) en Eva Nieuwenhuizen (Purmerend) van TopTurnen Opmeer hun laatste kwalificatiewedstrijd voor plaatsing NK in de eredivisie. Waar Mara en Merel zich al hadden weten te plaatsen tijdens de eerste kwalificatie in Vianen, heeft Sam zich ook geplaatst voor het aankomende NK.

Helaas miste Zoë met 0,8 en Eva met 0,2 punten plaatsing voor het nationale toernooi van volgende week. Extra zuur omdat beide dames de beste prestatie van het seizoen hadden neergezet. Eva wist wel op het toestel sprong een 2e plaats te behalen, waardoor zij hiermee een toestelfinale heeft binnen gesleept.

Naast de toestelfinale van Eva op sprong, kan Merel zich opmaken voor een balkfinale en Mara voor de toestellen vloer, sprong en brug, die een dag na de meerkamp op zondag plaatsvinden. Het NK, georganiseerd door de KNGU, vindt aankomend weekend plaats in AHOY Rotterdam.