Modderbad deert bezoekers 26e Julianapop niet (foto-album)

0

Julianadorp – Met een flinke bas, vuur en rook sloot DJ Quintino, niemand was op dat moment nog schoon van enige moddervlek, de 26e editie van Julianapop af. Met als starter de 76-jarige Rob de Nijs, was ook deze Julianapop, ondanks de hevige regenval eerder op de dag, een zonnig muzikaal feest.

De vroege zaterdagochtend werd door het bestuur en de vrijwilligers gebruikt om in samenwerking met de brandweer het vele water van het terrein af te pompen. Onbegonnen werk leek het, toch heeft de inzet van deze groep mensen ervoor gezorgd dat er heel veel water afgevoerd is. Een modderpoel was helaas niet te voorkomen. De meeste bezoekers waren erop voorbereid en stonden vanaf de eerste minuut te dansen in de prut. Anderen liepen in het begin nog stapje voor stapje naar de volgende droge plek, maar gaven de hoop al snel op om schoon naar huis te gaan.

Muzikaal was er natuurlijk ook veel te beleven. De organisatie had haar best gedaan om voor elk publiek een aantrekkelijk programma te bieden. Van het meezingen met “Malle babbe” bij de openingsact tot het springen en stampen in de modder op de beats van DJ Quintino, in 2018 op plek 25 in de djmag lijst voor de top 100 beste dj’s ter wereld, van wie de roots in Den Helder liggen.

Meezingen
Vaart de band, uit Breezand, had een eigen koor meegebracht om te ondersteunen bij een nummer wat slechts twee weken oud was. Het viel goed bij het publiek. De Jeugd van Tegenwoordig was goed voor een flinke dosis hiphop en er werd uit volle borst meegezongen met hits zoals: Sterrenstof, Waskeburt en Manon. Na ‘de jeugd’ konden de oude rockers hun lol op bij Johnny and the Gangsters of love die vanaf een oldsmobile hun rock and roll verzoeknummers speelde (je kon alles aanvragen, behalve Una Paloma Blanca) en zorgde voor een dansende menigte, op de volgens de zanger ‘speciaal aangelegde dansvloer’, in een modderbad.

Na een uurtje knallen met Jpop Nonstop, wist de Spaanse band Mamihlapinatapai positief te verassen met een zomerse en vrolijke sound. De jeugdige bezoekers hadden zich inmiddels alweer verzameld bij het hoofdpodium voor de afsluiter van deze editie: Quintino.

Genieten
Ondanks de vele regen in de ochtend, was Julianapop op enkele kaarten na uitverkocht. De bezoekers genoten van de zonnige dag en namen het modderbad voor lief. De organisatie spreekt over een geslaagde editie.