Ook dit jaar is er weer de Zomerbieb

0

Den Helder – Niet alle kinderen gaan op vakantie en voor de thuisblijvers is er de ZomerBieb. In School 7 worden tijdens de zomervakantie op woensdagochtend diverse activiteiten voor kinderen vanaf 7 jaar georganiseerd.

De aftrap van de Zomerbieb is op 17 juli, kinderen kunnen dan bouwen met Lego. 24 juli worden er verhalen gemaakt met Book-o-Matic. 31 juli leren programmeren. 7 augustus een filmpje maken met Stop-motion en 14 augustus kunnen de kinderen tekenen met de 3D printerpen. De aanvang is voor elk activiteit 10.30 uur en deelname is gratis, aanmelden gaat via www.kopgroepbibliotheken.nl. In de laatste week van ZomerBieb is er jeugdtheater in School 7. Op zaterdag 21 augustus om 15:30 uur speelt het Zoldertheater de grappige voorstelling ‘Circus Roos en Eddie’. Deze voorstelling is geschikt voor peuters en kleuters en hun (groot)ouders. Toegang kost € 3,50 per persoon.

Tijdens de zomervakantie wordt er ook elke woensdagmiddag XL voorgelezen, om 15:00 uur in de bibliotheken van Nieuw Den Helder, Julianadorp en in School 7. Dit vindt plaats op 17, 24 en 31 juli en op 7, 14 en 21 augustus. Kinderen kunnen deze middagen luisteren naar een mooi verhaal en daarna knutselen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.