Parkvakanties erg in trek op Texel

0

Texel is enorm geliefd bij diverse type vakantieparkgangers. Parkvakanties vertelt je waarom én geeft je de hotspots waar je wilt verblijven.

Uit onderzoek van Parkvakanties blijkt dat Texel wederom erg populair is onder bezoekers van vakantieparken. De boekingen voor Pinksteren, Hemelvaart en de aankomende zomervakantie lopen storm. Niet verwonderlijk natuurlijk voor het grootste Waddeneiland van ons land. Zowel als een fervent natuurmens, vogelliefhebber en watersportfanaat voel je je op dit eiland volledig in je element. Trek je wandelschoenen aan of pak de fiets en trek eropuit. Waai uit in de duinen, ga wadlopen, boek een wateravontuur, voer zeehondjes, proost op het goede leven in een van de vele strandtenten en beklim de vuurtoren voor een waanzinnig uitzicht.

Variatie alom
Texel beschikt over een gevarieerd landschap. Prachtige bossen, weides, polders en duinen wisselen elkaar af. Het is de ideale voedingsbodem om even helemaal tot rust te komen. Laat de dagelijkse sleur achter je zodra je het vaste land verlaat en leef bewust in het nu. Quality-tijd met jezelf en het hele gezin staat voorop. Met ruim 30 kilometer aan Texels strand staat ook zandpret met de kleintjes met stip op de vakantie-agenda. Daarnaast kun je je op het strand even helemaal verliezen in een middagje blokarten of kitesurfen. Wie vogels wenst te spotten, valt eveneens met de neus in de boter. Je vindt diverse vogelkijkhutten verspreid over het eiland. Ook zijn er schermen met kijkgaten uitgezet die goed zicht bieden op de broedende of foeragerende vogels. Voor een leuk en leerzaam uitje is opvangcentrum en natuurmuseum Ecomare de aangewezen plek.

Overnachtingsmogelijkheden
Naast tal van mogelijke bezienswaardigheden en dagactiviteiten voor jong en oud heeft Texel tevens een ruim aanbod aan vakantieparken. Zo is Landal vertegenwoordigd met drie parken, waarvan Landal Sluftervallei de meest geboekte is. Je wordt daar omringd door de duinen, neemt met gemak een frisse duik in het zwembad en bezoekt eenvoudig natuurgebied De Slufter. Ook Vakantiepark De Krim heeft hoge boekingscijfers. Met een spectaculair zwembad, verschillende restaurants, een indoor speelparadijs en een ideale ligging vlakbij de zee en het strand is ook dit een topplek voor een onbezorgde vakantie.

Geniet van het eilandleven, de schapen, de koeien, de tulpen, de ganzen en de paarden als ook van de gastronomische variëteit. Op het menu staan Texelse oesters, lamskroketjes, asperges en bier. Toast met een Texels Skuumkoppe op elkaar én op Texel als top vakantiebestemming, proost!