Politieke reacties op vertrek burgemeester Schuiling

18

Den Helder – Het nieuws dat Koen Schuiling Den Helder verlaat en burgemeester wordt van Groningen levert op social media wisselende reacties op. Velen gunnen hem de mooie stap in zijn carrière, anderen roepen blij te zijn dat hij vertrekt. Binnen de lokale politiek klinkt vooral waardering voor Schuiling en gunnen ze hem deze stap.

“Ik denk dat het erg jammer is dat Schuiling vertrekt”, zegt Harrie van Dongen van de Stadspartij. “Een goeie bestuurder die misschien niet altijd op een lijn zat met de raad, maar dat zat de raad intern ook niet. Ik denk dat hij over een prima netwerk beschikte waar Den Helder de vruchten van plukte. Laten we hopen dat die trend zich doorzet. Jammer voor ons en gelukkig voor Groningen zou ik zeggen.”

Marije Boessenkool (GroenLinks): “ik vind het jammer dat Koen vertrekt, maar begrijp het best dat hij na zoveel jaar Den Helder toe is aan iets anders en naar Groningen wil. Ik wens hem veel succes bij deze nieuwe stap en hoop dat Den Helder een goede opvolger vindt.”

Type Schuiling
Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder): “Het is natuurlijk een “ones in a lifetime chance”. Groningen hoort bij de grotere steden van Nederland met best wel een stevige opdracht aan het bestuur. Vooral de aardbevingen domineren daar de politieke discussie, waarin de emoties vaak hoog oplopen. Ze kunnen daar het ‘type’ Schuiling goed gebruiken. Den Helder is in rustige wateren gemanoeuvreerd en wij wensen burgemeester Schuiling veel succes in Groningen.”

“Het is een geweldige kans voor Koen. Hij heeft zich ontzettend lang met ziel en zaligheid ingezet voor onze gemeente en daar zijn wij hem ontzettend dankbaar voor”, reageert Harmen Krul (CDA). “Deze kans heeft hij écht verdiend en die gunnen wij hem van harte.”

Sylvia Hamerslag (Behoorlijk Bestuur): “Persoonlijk vond ik het een vreemde manier van doen, dat Dhr Schuiling had gesolliciteerd naar deze functie. Ik bedoel het was sjiek geweest ons op de hoogte te stellen dat hij zijn zinnen op Groningen had gezet. Voorheen vond ik dat onze burgemeester te veel in zijn portefeuille had wat hem regelmatig de schijn van partijdigheid gaf. Zo dat hij in het verleden vaak een tweede VVD-wethouder leek. Deze partijdigheid zag je de laatste tijd minder en dat maakte hem meer een burgemeester van ons allemaal. Je zag dat hij wel moeite had met zijn uitgeklede portefeuille (teruggebracht naar enkel de wettelijke taken), dus ik denk dat het voor hem beter voelt om Den Helder achter zich te laten. Ik roem hem om zijn spitsvondigheid en zijn manier van spreken in het openbaar en wens hem veel geluk toe in zijn nieuwe functie.”

Minachting
“Ten eerste vindt de PVV het ronduit schandalig dat wij dit vertrek uit de media moeten vernemen, tevens is het grote minachting voor de stad”, meent Vincent van den Born (PVV). “Burgemeester Schuiling had best fatsoenlijk de fractievoorzitters kunnen informeren over zijn plannen. Dat deze burgemeester bij een deel van de inwoners niet goed ligt, ja ook dat is bekend. Zijn stijl van acteren in onder meer de raad, daar zijn wij als PVV zeker geen liefhebber van. Hopelijk komt er een goede opvolger voor deze VVD-burgemeester, Den Helder heeft het nodig en verdient het ook.”

De ChristenUnie gunt burgemeester Schuiling deze promotie van harte, zegt Hans van Donkerlaar. “Na 9 jaar is het voor beide goed om weer opnieuw te kunnen beginnen. We hopen snel weer een goede nieuwe burgervader te vinden.” Frans Klut (D66): “ik wens de burgemeester een voorspoedige terugkomst en veel succes toe op zijn vertrouwde terrein in Groningen. Het betekent wel dat ik aan mijn achtste burgemeester in bijna 30 jaar ga beginnen.”

Petra Bais (VVD): “Wij zijn supertrots dat een VVD-burgemeester wordt voordragen in Groningen. Een prachtige stap in de loopbaan van Koen. Het is hem, ondanks het verlies voor Den Helder van een stevig en ervaren bestuurder met een breed netwerk, natuurlijk van harte gegund!”

Koen Schuiling vertrekt als burgemeester

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

18 REACTIES

 1. Persoonlijk interesseert zijn benoeming me niet maar ik ben blij dat we van deze Maciaveliaanse manipulator van de raad verlost zijn!

 2. De politieke reacties in deze, zijn net zo slap en nietszeggend als altijd. Kan de heer Van Dongen nog even melden welke vruchten Den Helder heeft mogen plukken dankzij het netwerk van de heer Schuiling?
  De heer Asorgia doelt klaarblijkelijk met “rustige wateren” het water in de Buitenhaven en de Kooyhaven. De heer Asorgia bakt er weer niets van.
  Harmen Krul is Schuiling ontzettend dankbaar. Ja, de inwoners ook heer Krul, in het bijzonder om zijn vertrek.
  Sylvia Hamerslag en Vincent van den Born benaderen de werkelijk nog het meest. Politieke talenten derhalve.
  Petra Bais kan bijna geen superlatieven vinden om haar chef te bejubelen. Het is slechts partijpolitiek gezwets.

  • Van Dongen weet volgens mij niet eens wat een gemeente allemaal doet, laat staan dat hij een lijstje kan geven met de vruchten die Den Helder heeft kunnen plukken.

   Die pizzabakker is door Schuiling omgekocht met een plekje op Willemsoord. Tegen de belofte van BVDH komt er nu een stadhuis op Willemsoord. Zodra het stadhuis is gebouwd loopt de pizzabakker zijn huurcontract af, en wordt hij als uit vuil Willemsoord afgetrapt. Dat hij dat zelf niet kon bedenken met z’n klein huurcontract.. Hij heeft de inwoners van Den Helder bedrogen alleen maar voor eigen gewin.

   De PVV geeft een goed statement af. Dictator Schuiling heeft altijd de burgers van Den Helder geminacht.

 3. Vrijwel de hele politiek draagt Schuiling op handen, vrijwel de hele bevolking staat te juichen bij zijn vertrek. Zegt alles over een doodziek systeem.

  • toch maar even naar de stemming kijken Dick zelfs op het ” vijandige” DHA is er niet zo’ n groot verschil als jij zou willen Dus de opmerking ” vrijwel de hele bevolking” is fake news 🙂

 4. Wat een stelletje lafbekken zijn die politici. Mooi praatje voor de Bühne…
  Voor de verkiezingen van 2018 waren Beter voor Den Helder, ChristenUnie, Behoorlijk Bestuur, Seniorenpartij en Groen Links voor het vertrek van Koen Schuiling. Sinds de verkiezingsuitslag aanbidden ze deze dictator, die nu gelukkig vertrekt.
  De politiek is al langere tijd ongeloofwaardig, maar het dieptepunt wordt nu echt bereikt. Walgelijk als mensen zich niet aan hun principes en belofte kunnen houden. Of hun eigen mening meer geven, omdat een dictator ze in de tang heeft.
  Ik ben in ieder geval blij dat deze dictator opzout. Hoe eerder hoe beter!

 5. Het Groningse gerechte
  Heeft zich ten langen leste
  Ontfermd over Koen Schuiling
  Nu kan hij Tjits Biersteker niet langer peste

 6. Bij Schuiling vroeg ik mij altijd af wat er achter zijn woorden zat. Dat leverde geen blijde gedachten op. De laatste keer nog bij zijn 4mei toespraak. Schuiling is lid van de club die ons allen met de klimaatwaanzin in armoede stort en ook nog de massale immigratie wil recht strijken. De club waartegen wij en in het bijzonder onze kinderen, beschermd moeten worden.

 7. Schuiling is lid van de club die ons met de klimaat waanzin de armoede in jaagt. Daarnaast probeert hij de massale immigratie glad te strijken. Wij en onze kinderen moeten tegen deze club beschermd worden. Het trieste is dat onze politieke partijen een visie hebben die niet verder rijkt dan de Doggersvaart. Tenslotte heeft Behoorlijk Bestuur niets meer te maken met de reden dat wij (Prins-Nieuwenhuis-Oudhuis) deze partij hebben opgericht.

 8. Het zijn allemaal mooie woorden die er gesproken zijn door deze raadsleden. Het was algemeen bekend dat hij weg wilde, dit is dus oud nieuws. Dat hij de overstap maakt naar Groningen is te begrijpen lekker dicht bij huis. Hij laat Den Helder wel achter met rechtzaken die hij heeft veroorzaakt en zijn naam niet te goed zal doen. Het lijkt er op dat hij vlucht betreft de uitspraken. En deze de burgers van Den Helder miljoenen gaat kosten.

 9. Juist Roel, maar aan de kant: de stad Groningen had liever een vrouw als burgemeester en het politieke klimaat van Groningen lijkt op Dit Gat.. Nu krijgen ze vermoedelijk een ” oud wijf,……. “, & zal het veranderen in de stad ? Nee he,…….een geloven of tie het mag gaan doen, veiligheid & Groningen ( Snapt u.)

 10. De Helderse bevolking moet eisen dat we zelf mogen kiezen niet getrapt via C.K. en de kroon e,n nu wel bewezen, falende benoemings- commissies uit de raad!!

 11. Voor alle politieke meehuilers vertrek ,,SCHUILING,, verhuis AUB ook mee.
  Mijn tip echt doen,ZO,N vriend als Schuiling vind je maar een keer in je leven.

 12. Ach en over een aantal jaar zegt men “ Was Schuiling nog maar burgemeester, die heeft heel wat voor Den Helder betekent”. Het ga u goed in Groningen burgemeester.

Comments are closed.