Spectaculair onthaal op laatste werkdag Ruud Doornebos

0

Den Helder – Marine brandweerman Ruud Doornebos, bijgenaamd Bongo, begon vrijdagochtend spectaculair aan zijn laatste werkdag bij de Marine Brandweer. Traditiegetrouw word je dan door collega’s thuis opgehaald. En dat heeft de buurt geweten!

Rond 07.15 uur kwamen drie brandweervoertuigen met toeters en bellen de straat inrijden. Een van de voertuigen was een heuse E-ONE crashtender, een blusvoertuig dat normaal gesproken niet van het vliegveld afkomt. Hij heeft zo’n enorme draaicirkel dat een rotonde al een uitdaging is. Doornebos werd op de schouders gehesen en toen naar zijn werk gebracht. Zijn collega’s leggen lachend uit waarom ze met deze spectaculaire inzet kwamen: “We willen zeker weten dat hij echt weg is!”.

Bongo
Zijn bijnaam is Bongo en niemand weet eigenlijk waarom hij die bijnaam heeft gekregen. “Hij is best groot en sterk”, aldus een collega, “dus het zal wel met een grote sterke aap te maken hebben”. Ruud heeft veel collega’s opgeleid bij de Marine Brandweer, zowel beroeps als vrijwilligers. Hij stond altijd vooraan met grappen en grollen, dus dit keer was het zijn beurt om verrast te worden.

Doornebos heeft er een diensttijd van 27 jaar bij de Marine Brandweer opzitten. Zijn laatste post was vliegkamp de Kooy en die collega’s haalden hem in stijl op. Ruud had natuurlijk wel wat verwacht, maar dat ze met de Crashtender kwamen was voor hem een complete verrassing. Hartverwarmend noemt hij het, hij vindt het prima om met pensioen te gaan, maar zal zijn collega’s natuurlijk missen. “‘T is Klaar”, zo omschrijven Ruud en zijn vrouw Petra het. Hij kan nu lekker opa gaan spelen en die rol past hem goed, ook buurjongetje Bram van 6 jaar ziet hem als een soort opa, vertelt Petra.

Foto’s DHfoto