Sterke prestaties bij Noord-Hollandse Minioren Finales

0

Den Helder – Het regionale hoogtepunt van het seizoen voor de minioren zwemmers vond afgelopen weekend plaats in Hoofddorp: de Minioren Finales. Alleen de beste 24 zwemmers van Noord-Holland kunnen zich hiervoor kwalificeren. Voor MSV Zeemacht kwamen Nikki Hofland, Ceylin Heemskerk, Pascale Goed, Christoph Smit, Romee Smit, Hiba Essataa, Emma Marsman, Lieke Schuijl en Thijmen van Boheemen in actie.

Nikki Hofland was de grootste gouddelver met driemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons. Romee Smit won goud op zowel de 50 meter vlinderslag als de 100 meter rugslag. Lieke Schuijl slaagde er in de inschrijflimiet te zwemmen voor de Jaargangfinale, het officieuze Nederlandse kampioenschap, op de 100 meter school.

Ook viel er bij bosjes persoonlijke records. Zo haalde Emma Marsman achttien seconden van haar 400 meter vrije slag PR af en Pascale Goed acht seconden van haar 100 meter vlinderslag PR. Op de 100 meter wisselslag slaagde Hiba Essataa er in om twaalf seconden van haar persoonlijk record af te zwemmen. Op de langere 200 meter wisselslag zwom Thijmen van Boheemen tien seconden van zijn PR af en wist Christoph Smit op de zware 100 meter vlinderslag er twee seconden van af te zwemmen.