DHA-A leader
DHA-A leader

Stoom verkozen tot 1 na beste theaterrestaurant

Den Helder – Stoom is uitgeroepen tot het op 1 na beste theaterrestaurant van Nederland. “Heerlijk eten op de mooiste plek van Nederland!” Volgens artiesten en theaterbezoekers is restaurant Stoom zo het beste te omschrijven.

Theaterkrant en vakblad Theatermaker gingen op zoek naar het beste theaterrestaurant van ons land. Wat is de allerbeste plek om voorafgaand aan een voorstelling te eten? Waar zijn de menu’s snel en lekker? Waar is de beste prijs-kwaliteitverhouding? Waar kom je het beste in de stemming? En waar zitten de interessante mensen? Artiesten en bezoekers mochten een stem uitbrengen op hun beste theaterrestaurant. De organisatie ontving 225 mailtjes met daarin tips voor 146 verschillende restaurants. Het restaurant bij Theater de Kring in Roosendaal werd het meest getipt bij deze zoektocht en kwam dus als beste uit de test.

Restaurantmanager van Stoom Wendy Houdijk is enorm trots op deze mooie tweede plek. “Juist omdat het een publieksprijs is, is deze tweede plek extra waardevol.” Niet alleen Wendy is blij. Directie en medewerkers van Restaurant Stoom en Theater de Kampanje zijn trots dat het op een na beste theaterrestaurant van Nederland in Den Helder staat.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

41 reacties

 1. Cees

  Waarom is het er altijd leeg als ik er langs kom? Artiesten hebben kennelijk “andere tijden” dan jutters….of het het zoveelste “WC-Eend” onderzoek? Zoiets als de bier medailles op de etiketten van bierflesjes?

  Reply
 2. Ad

  “De organisatie ontving 225 mailtjes met daarin tips voor 146 verschillende restaurant”
  .
  .
  ziet iemand de ironie hier ook in ?
  wel 225 !! mailtjes voor 146 eetschuurtjes.
  wat een grap…..

  die hele schouwburg, en de rommel die erbij hoort is 1 grote mafia-oplichtersbende.
  niet meer – niet minder.

  Reply
 3. Judge X

  De oproep in de Theaterkrant, werd voor de bezoekers van De Kampanje en de burgers van Den Helder waarschijnlijk geheim gehouden.
  Daarna hebben partijen die verantwoordelijk zijn voor het hele Schouwburgdebacle op Willemsoord, er voor gezorgd dat ‘de achterban’ werd gemobiliseerd om hun stem uit te brengen.
  Met maximaal 100 mailtjes vanuit het Helderse (natte-vingerberekening), wordt je dan al snel 2e.
  https://www.theaterkrant.nl/nieuws/wat-is-het-beste-theaterrestaurant-van-nederland/

  Bij andere doorgestoken-kaartverkiezingen, werd het Old Boys Network (OBN) of in gewoon Nederlands, OJK-lijntje geactiveerd (Ouwe Jongens Krentebrood).
  Gepaard met flink fêteren, krijg je dan ook de uitkomst die je graag ziet, er is daarna weer reden voor brood en spelen en ‘iedereen is blij’ met de sigaar uit eigen doos, die in de jaren volgend uiteraard nog wel even worden verwerkt en afgerekend in de rode cijfers. 😉

  Reply
  1. Ad

   spijker op z’n kop Judge
   dat kon het “traject” nog wel eens zijn geweest
   de witte-boorden-mafia ten top.

   Reply
  2. Monique_K

   Geen 100 mails vanuit het Helderse nodig, en in dit geval nog niet eens mogelijk, er waren namelijk ‘225 mailtjes met daarin tips voor 146 verschillende restaurants’. Dat betekent dat je (in theorie) met 4 mailtjes eerste kan worden, met 3 mailtjes tweede, en de derde plaats wordt gedeeld met 2 mailtjes elk.

   Reply
   1. Judge X

    Uw theorie is zo te zien niet veel beter als mijn ‘natte-vingerberekening’, maar daar gaat het verder ook niet om.
    Als de omliggende tekst maar bij de geachte lezer is binnengekomen …. 🙂

    https://www.theaterkrant.nl/nieuws/beste-theaterrestaurant-van-nederland-over-de-tong/
    Uit de reacties waar de nep van afdruipt:
    “Héérlijk eten op de mooiste plek van Nederland! / Het gebouw is prachtig en authentiek, met een fraai uitzicht / horende bij de mooiste schouwburg van Nederland en gelegen tegenover de tot mooiste ter wereld uitgeroepen bibliotheek / Parel van Den Helder / Héérlijk en mooi opgemaakt eten met goud bestek”.

    Reply
    1. Monique_K

     Oeps foutje, ik zie net dat mijn antwoord van 28 juni, 12:29 uur helemaal onderaan terecht is gekomen ..

     Reply
 4. `e

  Dit zullen we wel weer tot in lengte van dagen moeten aan horen.. De propaganda machine van de Gemeente zal tot grote hoogte gaan stijgen.

  Reply
 5. Rasjutter

  Alle gemeentehuis medewerkers moesten stemmen heb ik gehoord, anders hebben ze straks geen bedrijfskantine 😉 😉

  Reply
 6. Lady bug

  Het is een kale tent en het is er lawaaierig want het echoo’t. Heel vervelend en ongezellig.En als je als op 1 na de beste wordt gekozen van een enquête van slecht 225 mailtjes zou ik er als manager geen hoge pet van ophebben.

  Reply
   1. RB

    ik weet niet hoe vaak Lady Bug er geweest is maar ik ben er één keer geweest en ik vond het helemaal niets en kom er ook niet meer terug, de terrasjes ernaast zijn veel gezelliger, daar kom ik geregeld

    Reply
  1. `e

   De beste restaurant, zijn te onderscheiden door het aantal sterren die zij hebben. Dit amateur clubje wat net het niveau van snackbar voorbij is , heeft geen enkele “”ster”” Dus, als restaurant te verwaarlozen.

   Reply
    1. Judge X

     Zo is dat RB, meestal is het daar ook iets rustiger, maar bovenal blijven dan de prijzen ook gezellig.

     Dit zijn volgens Tripadvisor de 10 beste restaurants van Den Helder en daarbij kom je restaurant Stoom pas op plaats 10 tegen.
     Verschillen moet men dus in de prijzen van huur, kok, personeel en geboden menu’s en drank zoeken, om tot een goed vergelijk te komen en valse concurrentie – middels gemeenschapsgeld – aan het licht te brengen.
     https://www.tripadvisor.nl/Restaurants-g188591-Den_Helder_North_Holland_Province.html

     Wie neemt de opdracht aan ? …. 😉

     Reply
 7. juttertje 51

  gesubsidieerd eten in een te duur pand op de mooiste plek van nederland lekker naast een stinkende partij water en een schouwburg waar ze straks ook nog uitvaarten gaan verzorgen dan staat het water ze dus echt aan de lippen wat een verschrikkelijke miskleun is dit subsiedie slurpende zooitje en maar diensten aanbieden waar ondernemers geld van de bank voor moeten lenen om te investeren in hun bedrijf schandelijk is dit wat de kampanje doet

  Reply
 8. Roan

  Dat is heel normaal ,dat soort manieren van stemmen.141 bezwaar schriften vertegenwoordigen ook het merendeel van de Helderse bevolking.Kennelijk zitten we in een “leercurve” en heeft iemand van de gemeente hier wat van geleerd .

  Reply
 9. MB

  George Vinken, what do jij bedoel met incore stront eaters? Is Dutch niet your eerste language? Of is it heden ten days just interessant om her en there wat english words in a zin to kwakken. I zie dit steeds often happen dat piepel doen this en it maakt totaal geen sense

  Reply
 10. Henk

  Hebben ze op hun eigen gestemd?
  Zie er bijna nooit iemand, blijft alleen open met subsidie en dat vind ik oneerlijke concurrentie t.o.v. andere restaurants. als er bijna nooit iemand zit moet het toch iets zeggen over kwaliteit uitstraling e,d
  Ehh geven sterren de kwaliteit niet aan?

  Reply
 11. Marinus Vermooten

  Vind het bericht van heropening café De Bierbron feitelijk interessanter. Goed teken dat de Visbuurt weer een gezellige horecabedrijf krijgt waar ze recht op heeft. De Bierbron is het oudste bestaande horecabedrijf van Den Helder (zie het Helders horecaboek) en wens de komende uitbater veel succes toe. Het is onder leiding van Karel met zijn succesvolle horecaervaring verzekerd van een goede doorstart. Proficiat we drinken er binnenkort een goudgele op en voor wat betreft . Stoom’, nee dan toch liever een drankje getapt in een café daterend uit het stoomtijdperk, ontstaan in een periode van de water en vuurnering. Het gezellig oerdegelijk bruine kroegje aan de Bassingracht waar men soms meer humor, drama en andere nieuwtjes kan opvangen dan in de rijk gesubsidieerde schouwburg.

  Reply
  1. Ad

   oogkleppen afzetten marinus
   iedereen weet wat er “ook” aan die bierbron vastzit….
   mij benieuwen voor hoe lang dit duurt… de camera’s zullen er nog wel hangen dus de bedrijfsvoering zal gerust weer in “oude handen” vallen.

   Reply
  2. Piet

   Dat schreef ik al als reactie op het vertrek van Schuiling : dat kunnen we binnenkort vieren in de bierbron.Nou ik ben er zeker bij en neem er een paar op Koen .Gaat in het wijkhuis in nieuw Den Helder nu ook de tap weer open ?

   Reply
 12. Marinus Vermooten

  Misschien komen we uiteindelijk te weten hoeveel stemmen er nu precies op Stoom zijn uitgebracht en wie aan de stemming al of niet middels politieke motieven hebben bijgedragen. Gezien het groot aantal genoemde restaurants en het aantal uitgebrachte stemmen kan dit onmogelijk een serieuze graadmeter zijn. Het doet me denken aan het gezelligste café in Den Helder destijds waar men op kon stemmen en weet nog dat aan de bar van een café mensen door het aanbieden van een drankje men op dat café zijn/haar stem kon uitbrengen. Kortom, persoonlijk schenk ik geen waarde aan dergelijke beoordelingen. Wellicht dat een onafhankelijke jury van de landelijke horecabond tot een andere beoordeling had gekomen Ook al hoef dat niet altijd zuiver toegaan.

  Reply
 13. Monique_K

  Ik had geen zin om het echt uit te rekenen 😛
  Maar die reacties, zo weggelopen uit de propagandafolder van de gemeente. Geeft wel goed aan hoe sfeerloos het hele gebeuren is, helemaal als je het vergelijkt met de andere wel authentieke reacties.

  Reply
 14. Roan

  Dat geeft wel weer aan dat al die zgn referenties op allerlei media gewoon onzin zijn.Vooral “fake book ” levensgevaarlijk.Een platform waarop elke halve zool zijn mening ongestraft mag ventileren en altijd wel iemand vindt die instemt met zijn gefrustreerde waanideeen waar naar hij/zij op zoek is.Bevestiging voor de frustraties en complot theorieen.

  Reply
 15. Henk

  Ja was afgelopen weekend wel weer te zien, Stoom wel klanten maar druk nee niet echt terwijl de rest van de kade alles vol zat.. ook binnen druk……

  Reply
 16. Dirk

  Heerlijk gegeten en wat gedronken tijdens bezoek aan Helders Historisch weekend. Prachtige locatie. Hele goede keuken.Aanwinst voor Den Helder !

  Reply
  1. RB

   honger maakt rauwe bonen zoet 😉 deze reactie vast omdat de andere terrasjes op WEillemsoord zoals gewoonlijk vol zaten en u nergens anders meer terecht kon

   Reply
  2. `e

   Welke keuken ? en waar is die keuken ? Als je dan toch een reactie wil geven , zeg dan waar je geweest ben.

   Reply
  3. Ad

   dirkje werkt zelf in stoom ?
   of is 1 van de belanghebbenden in het hele stoom-gebeuren.
   of . . . aha… 1 van die 3 mailtjes met een goede recensie was van dirk…. tsja.

   Reply

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.