Twee Julianadorpers Europees kampioen gewichtheffen

0

Julianadorp – Op het Europees kampioenschap gewichtheffen voor masters (atleten vanaf 35 jaar) in Rovaniemi (Finland) zijn afgelopen week Adela Pijcke (54) en Dick van Ladesteijn (71) uit Julianadorp Europees kampioen geworden in hun klasse.

Adela Pijcke werd voor de vierde keer Europees kampioen bij de masters in deze Olympische sport. Zij verbrak daarbij tevens het Europees record in het onderdeel stoten wat reeds op haar naam stond. Dick en Adela trainen 6 keer per week bij North West Weightlifting aan de Pastoor Koopmanweg 23e. Adela is een gediplomeerd coach gewichtheffen. Bij North West Weightlifting worden atleten professioneel begeleid met trainingsschema’s, mental coaching en een uitstekende wedstrijd begeleiding.

Volgend jaar, van 16 tot 23 mei, wordt het EK masters gewichtheffen in Den Helder gehouden. Adela Pijcke en Dick van Ladesteijn mogen dan hun titel verdedigen in hun eigen stad Den Helder, in sporthal Quelderduijn.