Veel belangstelling voor veilig ondernemen

0

Den Helder – Veilig ondernemen is een hot item bij winkeliers en andere ondernemers in Den Helder. Dat bleek uit de resultaten van het field onderzoek dat RPCNH afgelopen weken uitvoerde in verschillende winkelgebieden.

In eerste instantie werden ongeveer 250 adressen gepland om te bezoeken inzake het project Excellent Cameratoezicht. “Maar dat werden er uiteindelijk 329”, zegt Lokaal Projectleider Fons Sijnesael. “We merken dat het onderwerp veiligheid in de breedste zin van het woord zeer opportuun is.”

Ondernemers in de winkelgebieden Julianadorp, De Schooten, Nieuw Den Helder, het Ravelijngebied en het centrum konden zich bij het promotieteam aanmelden voor een gratis scan, waarbij hun camerabeelden worden beoordeeld en er advies wordt gegeven over maatregelen die kunnen worden genomen om de kwaliteit te verbeteren. Bijna 70% van de ondernemers met een actief camerasysteem kiest voor de gratis scan op de kwaliteitsverbetering. Meer dan zestig ondernemers gaven zich al op. Een hoge score, omdat een groot aantal nog geen camerasysteem gebruikt. Bovendien is niet op alle adressen de verantwoordelijke ondernemer gesproken en worden er nog meer aanvragen verwacht voor een scan.

Bewustwording
Den Helder heeft voor deze bewustwordingscampagne de handen ineengeslagen met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPCNH). Tijdens de bezoeken werd met de ondernemers ook gesproken over andere vormen van (on)veiligheid, zoals diefstal en overvallen, omgaan met agressie en cybercrime. Er bleek veel interesse te zijn in aanvullende trainingen op deze gebieden. Dit jaar schenken de gemeente en het RPCNH hier meer aandacht aan. Zo worden de komende periode meerdere trainingen ontwikkeld en wordt in oktober, rondom de Week van de Veiligheid, een training cybercrime gepland.

Ondernemers die niet zijn bezocht of alsnog meer willen weten over excellent cameratoezicht of de trainingen, kunnen terecht op https://www.rpcnh.nl.