Verdere daling aantal WW-uitkeringen

11

Den Helder – Het aantal inwoners met een WW-uitkering is weer verder gedaald. Het zijn er nu nog 714, tegenover 753 in april. Dat is een daling van 5,2 procent en dat is fors hoger dan de gemiddelde daling in Nederland (2,6) en de provincie Noord-Holland (1,4).

Ook ten opzichte van de directe regio heeft Den Helder in mei een goede maand achter de rug. De daling in Schagen bedroeg 0,6 procent en in Hollands Kroon 2,6 procent. Tegen de cijfers op Texel kan in de zomermaanden bijna niemand op en dat heeft uiteraard alles te maken met de extra werkgelegenheid in de horeca. Het aantal Texelaars met een WW-uitkering daalde in mei dan ook met 10,7 procent.

Door de afnemende groei van de werkgelegenheid zal het aantal WW-uitkeringen in 2020 landelijk iets toenemen (prognose: 0.9%). In Zaanstreek-Waterland wordt weliswaar nog rekening gehouden met een kleine afname (-0,2%), maar in Zuid-Kennemerland en IJmond (2%) en Noord-Holland Noord (1,8%) zal het aantal WW-uitkeringen stijgen. Omdat voor 2019 nog een aanzienlijke WW-daling wordt verwacht, zal het totaal aantal uitkeringen eind 2020 wel lager liggen dan nu.

11 REACTIES

 1. Dit bericht zou U ,getuige uw eerder reacties betreffende opvreters en profiteurs toch als muziek in de oren moeten klinken.Dat er wat minder van Uw belastinggeld naar uitkerings trekkers gaat moet Uw zonnetje doen schijnen.
  Wellicht kunt U meteen naar buiten gaan en wat sociale contacten aangaan zodat wij hier op DHA van uw bijdrage’s verstoken blijven.

  • hoezo minder naar uitkeringstrekkers, u leest mijn vorige reactie niet goed, er staat halve info, er is namelijk niets gemeld over de doorstromers naar uw bijstand wat dus nog steeds een godsvermogen aan belastinggeld kost…..
   .
   omdat mijn reacties u niet bevallen moet ik maar stoppen? de waarheid doet nu eenmaal pijn m’n beste Piet, als u nu eens aan het werk gaat dan heeft u geen tijd om mijn reacties te lezen en blijft zo dan ook van mijn bijdragen verstoken…..

  • Om u even bij de les te houden beste Piet,men schrijft tegenwoordig U NIET meer met een hoofdletter.
   Uitsluitend nog als personen veel respect verdienen zoals de koning of een goddelijke macht,maar ook dat is NIET meer verplicht

   • Beste Anton,bedankt voor uw ( met kleinen letters ) reactie dit was mij reeds bekent,het was een beetje een plaagstootje richting RB ( met hoofdletters)die hier een prominente rol op eist.

 2. Net als in alle voorgaande berichten hierover, komt dit bericht van UWV. UWV heeft geen zich op uitstroom WW naar Bijstand en aanverwante regelingen; de gemeente wel. Het zou de redactie sieren om deze cijfers bij de gemeente over dezelfde periode op te vragen en dat aan dit bericht toe te voegen of dit in een apart bericht te plaatsen.

 3. RB heeft info van de gemeente,maar mag die met ons niet delen ?
  Of het is gewoon een fantast cq stemmingsmaker.

 4. Ik zou naast de WW- cijfers, ook de cijfers van het Helderse inwonertal over april en mei wel eens willen zien, na de hoera stijging-cijfers van maart (55.747= +135) t.o.v februari, die de gemeente ons uit de hoge hoed toverde.

  Overigens ontbreekt er één W in de kop redactie.

 5. hallo Judge X ,de hele gemeente laat al jaren te wensen over.Dat is het grote probleem.

Comments are closed.