DHA-A leader
DHA-A leader

Zware vliegtuigbom door Marine tot ontploffing gebracht

Den Helder – De Marine bracht woensdag een vliegtuigbom van 500 pond uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing. Het zware explosief lag in een druk bevaren gebied ten noorden van de Maasgeul, voor de kust van Hoek van Holland.

Het onschadelijk maken van de vliegtuigbom gebeurde door de mijnenjagers Zr.Ms. Makkum, Zr.Ms. Urk en BNS Crocus. Door middel van duikers en de ‘seafox’, een onbemand vaartuig waarmee onder water het explosief kan worden bekeken, opende de marine de mijnenjacht, om deze uiteindelijk met een explosie ten einde te brengen.

Naar schatting liggen er nog tienduizenden niet geruimde explosieven in de Noordzee. De Koninklijke Marine heeft hierin een bijzondere en nauwe samenwerking met de Marinecomponent van de Belgische Defensie.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.