55+ Beurs dit jaar met ‘vragen van toen’

3

Den Helder – De LSBO organiseert op 1 oktober 2019 de 17e editie van de 55+ Beurs in de Stadshal op Willemsoord. De belangstelling voor deelname aan de beurs is groot en de organisatie hoopt ook dit jaar weer een gevarieerd aanbod te kunnen aanbieden voor de bezoekers.

Er zijn proeverijen, informatie over vrijetijdsbesteding en er is gelegenheid om onder anderen gehoor en bloeddruk te laten controleren. In de afgelopen jaren is gebleken dat op de beurs ook contacten van senioren worden hernieuwd. Een mooi bijkomend aspect in tijden dat eenzaamheid zo hoog scoort.

Nieuw dit jaar is de quiz met ‘Vragen van toen’ die verdeeld over de dag drie keer wordt gespeeld onder leiding van Fred van Eck, in het restaurant gedeelte van de Stadshal. Hier wordt ook een lunchconcert gegeven door duo Gentille. De toegang tot de beurs (10.00 tot 16.00 uur) is gratis.

Meer info via www.lsbo-denhelder.com

3 REACTIES

  1. Al enige jaren organiseert de LSBO de 55+beurs. Wat ons al die jaren verbaast, is dat deze altijd overdag op een doordeweekse dag wordt gehouden. Misschien vreemd, maar één van ons twee (en in onze omgeving ook anderen) heeft een fulltime baan en is aan het werk. Waarom wordt deze beurs niet of op een zaterdag gehouden of doordeweeks, maar met andere tijden bijvoorbeeld van 14.00 tot 20.00 uur. Dan kunnen in onze optiek meer mensen uit de doelgroep gebruik maken van deze dag.

  2. Sluit mij aan bij de reactie van Bert en Jo Aggenbach. Een groot aantal jaren geleden ook een bijna zelfde reactie geschreven op DHA over de tijden en dag wanneer deze beurs door de LSBO wordt gegeven want toen was ik ook al verbaast dat er geen rekening wordt gehouden met iedereen die nog volledig in het arbeidsproces werkzaam is en nog een veertig uren werkweek heeft en tegenwoordig zelfs tot hun 66 en drie maanden en met de jaren nog later moeten werken of zitten er in de organisatie alleen personen die al jaren met Flow c.q. met vervroegd pensioen zijn en alleen aan die doelgroep denken en het daarom 55+beurs noemen. Zo maar een gedachten gang.

  3. De aanleiding voor de naam 55+ kan ook gegeven zijn omdat, cf de Europese regelgeving, mensen vanaf 55 jaar tot de ouderen gerekend worden.

Comments are closed.