Cursus Sociale vaardigheden voor moeilijk lerende volwassenen

0

Den Helder – Stichting MEE & de Wering start op vrijdagmiddag 23 augustus met de eerste van tien bijeenkomsten van de cursus Sociale vaardigheden. Deze cursus is voor moeilijk lerende volwassenen.

De een kan veel beter tegen kritiek dan de ander. De een maakt veel gemakkelijker een nieuwe vriend dan een ander. De een komt goed voor zichzelf en zegt met gemak ‘nee’, terwijl iemand anders dat juist moeilijk vindt en niet durft te zeggen dat hij/zij het er niet mee eens is. Deelnemers van de cursus Sociale vaardigheden leren hoe ze dit soort situaties kunnen aanpakken.

De deelnemers leren onder meer om ‘nee’ te zeggen, iets bespreekbaar te maken, omgaan met kritiek van anderen. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen vergroot. Er zal veel worden geoefend door middel van het rollenspel en de deelnemers krijgen thuisopdrachten mee.

Aanmelden
De cursus duurt van 23 augustus tot en met 1 november 2019, elke vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur in de MEE & de Wering locatie aan de Bernhardplein 76E te Den Helder. Deelname kost € 15,- per persoon. Aanmelden kan via het secretariaat in Den Helder, tel: 088-0075200. Voor meer informatie, ga naar https://www.meewering.nl/cursussen.