De Helderse Vallei in de zomervakantie

0

Den Helder – Tijdens de zomervakantie is De Helderse Vallei zeven dagen per week geopend. Ook zijn er enkele extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen liefhebbers bijvoorbeeld ‘wakker worden met de boswachter’, maar ook ontbijten op de kinderboerderij, paardrijen en een ‘nature hunt’ staan op het programma.

Wat doet een boswachter precies? Ontdek het op vrijdag 19 of 26 juli, want dan kunnen liefhebbers om 9.00 uur met een boswachter van Landschap Noord-Holland op stap! Gezamenlijk een wandeling maken door de Donkere Duinen en het Refugium. Onderweg vertelt de boswachter over zijn werk en over het leven van de dieren en planten die je tegenkomt. Deelname aan de activiteit kost € 2,50 per persoon (deelname vanaf 6 jaar) en aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Voor een heerlijke en unieke belevenis kun je komen ontbijten op de kinderboerderij. Er staat koffie en thee klaar, deelnemers mogen zelf een ei in het kippenhok zoeken en een broodje boven het vuur bakken. Deze activiteit kost € 4,50 per persoon en er is nog plek op zondag 21 en 28 juli en op 11 en 25 augustus. Aanmelding vooraf via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555 is noodzakelijk.

Paardrijden
Velen vinden het geweldig: een rondje rijden op de rug van een paard. Daarom kan er op woensdag 24 juli tussen 14.30 en 16.00 uur paardgereden worden bij De Helderse Vallei! Ervaring is niet nodig, de paarden worden vastgehouden door onze dierverzorgers. Vooraf aanmelden hoeft niet, een rondje rijden kost € 1.

Hou je wel van een beetje puzzelen en speuren in de natuur? Doe dan mee met Nature Hunt, een spannende tocht vol opdrachten over het terrein van De Helderse Vallei. Als je alle vraagstukken oplost, ontdek je de schat. Meedoen kan op vrijdag 9 augustus, zaterdag 17 of vrijdag 23 augustus tussen 11.00 en 15.00 uur. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar, deelname kost € 1 per kind en aanmelden is niet nodig.